Gebruikerservaringen

"Mijn huid voelt weer comfortabel aan!"

Img_"Mijn huid voelt weer comfortabel aan!"

Na een vakantie in de tropen was de huid van Jeanne totaal gedehydrateerd. Omdat ze haar huid weer soepel wou maken, is ze naar de apotheek gestapt voor advies. Enkele dagen later was het evenwicht van haar huid hersteld. Dit is haar verhaal.

Puistjes door puberteit

Jeanne, hoe kwam het dat jouw huid zo gedehydrateerd was geraakt?

Normaal gezien heb ik een tamelijk soepele huid. Ik mag daarover echt niet klagen! Maar deze zomer ben ik samen met mijn man tien dagen met vakantie geweest naar de Seychellen en daar is mijn huid gedehydrateerd geworden. Het was er heel warm en hoe ik mijn huid en mijn lichaam ook beschermde met zonnebrandcrème, ik voelde dat mijn huid niet zo van het klimaat hield.

Symptomen

Waaruit bleek die dehydratatie ?

Ondanks mijn bruine kleurtje oogde mijn huid echt dof en zag ze er niet fris uit. Bovendien had ik voortdurend een trekkend gevoel. Het was een beetje alsof ik een soort van hard masker op mijn gezicht had. Ik merkte ook kleine huidlijntjes op, vooral rond mijn ogen en mijn mond. Ik voelde dus heel goed dat mijn huid met een vochttekort kampte. Maar eerlijk gezegd wist ik niet hoe ik dat probleem moest oplossen.

De oplossing

Wat heeft u toen gedaan?

Enkele dagen nadat we terug waren van vakantie ben ik naar de apotheek gegaan, waar ze mij een heus aanvalsplan hebben voorgesteld om de hydratatie van mijn huid weer op peil te krijgen. Ik heb een speciaal verzorgingsproduct voor gedehydrateerde huid gebruikt ter vervanging van mijn gewone dagcrème en ik heb ook de gewoonte aangenomen om mijn huid te reinigen met een aangepaste reiniger. Dat is heel doeltreffend gebleken: in slechts enkele dagen voelde mijn huid weer helemaal comfortabel aan!

Aanbevolen voor u

See all articles