Een gevoelige huid met rode vlekken? | La Roche-Posay

Img_Een gevoelige huid met rode vlekken? | La Roche-Posay

Toen de eerste tekenen van veroudering opdoken kreeg Emilie last van ontsierende rode vlekken en zichtbare bloedvaatjes in het gezicht. Temperatuurschommelingen speelden hier ook een grote rol in, de roodheid werd vaak nog erger. Haar dermatoloog raadde daarom aan om specifieke verzorgingsproducten te gaan gebruiken. De huid van Emilie werd uiteindelijk rustiger en net zo fris als vroeger. Dit is haar verhaal.

Ik heb altijd al een gevoelige huid gehad.

Mijn huid is van nature altijd al fijn en tamelijk gevoelig geweest, maar van specifieke problemen zoals rode vlekken heb ik nooit last gehad. Een hydraterende dagcrème was voorheen voldoende als verzorging, maar opeens zag ik mijn huid in enkele maanden tijd veranderen en werd deze veel reactiever en gevoeliger dan voorheen.

De symptomen uitten zich in couperose en rode vlekken.

Ik merkte dat ik rode vlekken in mijn gezicht kreeg, vooral op mijn jukbeenderen. Na een tijdje ontstonden er ook zichtbare bloedvaatjes op mijn neusvleugels. De roodheid en couperose werden vaak erger onder invloed van de zon en temperatuursveranderingen. Om nog maar te zwijgen over stress en emoties, die me gemakkelijk warmte-opwellingen bezorgden! Kortom, mijn huid werd steeds gevoeliger en de symptomen bleven aanhouden. Zelfs met veel foundation slaagde ik er niet meer in die roodheid in mijn gezicht te camoufleren.

De oplossing diende zich aan dankzij de dermatoloog.

Op aanraden van mijn moeder ben ik naar een dermatoloog gegaan. Die legde me uit dat ik een bijzonder reactieve, gevoelige huid heb met neiging tot couperose. Om mijn huid te verzorgen werd een specifieke verzorging voor een gevoelige huid tegen roodheid voorgeschreven. Deze verzorging bevat actieve ingredienten om mijn huid te kalmeren, bloedvaatjes te versterken en roodheid te neutraliseren. De keuze viel op Rosaliac van La Roche-Posay. Deze crème is groen van kleur, wat voor het oog de roodheid van de huid camoufleert. De dermatoloog heeft me ook geadviseerd om mijn gewone zeep te vervangen door een zachte reinigingsmelk voor de gezichtshuid.
Mijn huid wordt nu goed ondersteund om gezond te blijven, de rode plekken te verminderen en de haarvaatjes in mijn gezicht te verkleinen. Die lelijke rode vlekken behoren nu gelukkig definitief tot het verleden!

Aanbevolen voor u

See all articles