3 vragen aan een expert

Een gevoelige huid kan ook mooi zijn

Img_Een gevoelige huid kan ook mooi zijn

Bij een gevoelige huid denken we vaak aan allerlei ontsierende symptomen (dehydratatie, droogheid, rode vlekken, puistjes). Toch kan een gevoelige huid ook mooi zijn, op voorwaarde dat je prioriteit geeft aan verzorging.

Gaat een huid glimmen als je haar hydrateert?

Hydratatie is essentieel voor elke huid

Nee. Hydratatie, dus het inbrengen van vocht, is essentieel voor de gezondheid en dus voor de schoonheid van elke huid, ongeacht het type. Maar die hydratatie gebeurt niet voor elke huid op dezelfde manier. Een droge huid moet behalve gehydrateerd ook gevoed worden met producten die voldoende vette bestanddelen bevatten. Een gemengde, vette of acne-achtige huid heeft dan weer behoefte aan veel lichtere texturen, van het type emulsie of gel. Bij dit type huid helpt hydratatie zelfs om de talgafscheiding tegen te gaan. Want een gedehydrateerde huid is een verzwakte huid waarvan de beschermende barrièrefunctie verstoord is. Zodat als reactie op agressies een gemengde, vette of acne-achtige huid nog meer talg gaat produceren om zich te beschermen. Resultaat: ze gaat nog meer glimmen.

Is make-up verboden voor een gevoelige huid?

Make-up mag, op voorwaarde dat je de juiste producten kiest

Een gevoelige huid reageert slecht op factoren die normaal wèl goed worden verdragen. Maar natuurlijk nog meer op factoren die huidreacties kunnen veroorzaken: alcohol, synthetische parfums, chemische kleurstoffen, enz. Toch is het perfect mogelijk om je op te maken, op voorwaarde dat je producten gebruikt die afgestemd zijn op een gevoelige huid. Die moeten hydrateren en beschermen, en een hypoallergene, niet vette en niet comedogene samenstelling hebben. Qua textuur kan je kiezen voor een heel vloeibare versie in de zomer en een meer compacte, dekkende versie in de winter. En verder is het absoluut noodzakelijk om de make-up elke dag te verwijderen met producten die geschikt zijn voor een gevoelige huid, zoals een melk of een micellaire oplossing.

Is het concept “BB cream” geschikt voor een gevoelige huid?

De BB-crème speelt perfect in op de behoeften van de gevoelige huid

Dit concept is zelfs uitermate geschikt voor een gevoelige huid. De BB cream of Blemish Balm Cream (letterlijk: “balsem tegen onvolkomenheden”) is uitgevonden door de Duitse dermatologe Dr. Christine Schrammek en werd oorspronkelijk gebruikt omwille van haar wondhelende, kalmerende, beschermende en corrigerende werking na een esthetische interventie zoals een dermatologische peeling of laserbehandeling. Omdat ze tegelijk fungeerde als verzorgings- en cosmeticaproduct, bleek de BB cream gewoonweg ideaal voor zelfs de meest gevoelige huid.

Aanbevolen voor u

See all articles