Achtergrondinformatie

Een gevoelige huid en dagelijkse gezichtsverzorging: 6 handige tips

Img_Een gevoelige huid en dagelijkse gezichtsverzorging: 6 handige tips

Voor steeds meer vrouwen van alle leeftijden, huidtypes en continenten is gezichtsverzorging synoniem geworden met stress. Een overgevoelige huid die niets meer verdraagt, kan zelfs op het meest onschuldige product reageren met roodheid, prikkeling en zelfs pijn. Vandaar dat ze geneigd zijn om maar helemaal te stoppen met gezichtsverzorgingsproducten en make-up!

Maar in werkelijkheid heeft een (over)gevoelige of allergische huid misschien wel meer dan een andere huid behoefte aan specifieke dagelijkse gezichtsverzorging om haar beschermende barrière te herstellen en de huid te verdedigen tegen externe invloeden. Lees verder en leer stap voor stap hoe je je gevoelige gezichtshuid het beste kunt verzorgen, vol vertrouwen, de hele dag lang.

Producten voor de gevoelige huid: de beste reiniging, hydratatie en make-up

Stap 1: perfecte reiniging in alle zachtheid

s Nachts hopen huidsmeer en dode huidcellen zich op aan het huidoppervlak. Om de dag te beginnen met een frisse huid, zonder de beschermende hydrolipidenlaag te beschadigen, kies je voor een milde cleanser of reinigingsmelk, micellair water of surgras zeep. Deze producten mogen geen tensiden bevatten en moeten een evenwichtige pH hebben, om de natuurlijke zuurtegraad van de huid te respecteren.

Stap 2: hydrateer met een moisturizer met minimalistische formule

Herstel de broze beschermingsbarrière van je gevoelige huid met een moisturizer waarvan de formule alleen het strikte minimum bevat, omdat producten met parfum, kleurstoffen en allergenen zoals nikkel, de huidgevoeligheid triggeren. Hermetische verpakkingen helpen contaminatie tegengaan en houden de formule veilig. Kijk ook uit naar verzorgingsproducten met de nieuwste bestandsdelen die de overgevoelige zenuwuiteinden van een gevoelige huid kalmeert. Ontdek Toleriane Ultra.

Stap 3: kiezen voor speciale bescherming tegen zon en vervuiling

UV-blootstelling kan de overgevoelige huid nog verder irriteren en de roodheid verergeren. Speciale zonbescherming voor de gevoelige huid moet dan ook deel uitmaken van je dagelijkse routine. Zoek lichte, soepele texturen die je niet te sterk hoeft uit te wrijven, en met minstens een SPF30 UVA/UVB beschermingsfactor. De meest geavanceerde dermo-cosmetica producten hebben ook “anti-vervuilingstexturen” die voorkomen dat irriterende stofdeeltjes op je huid blijven kleven en oxidatieve stress veroorzaken.

Step 4: make-up voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid die snel rood wordt, is gebaat bij hoogtolerante make-up die de teint egaliseert. Perfect geschikt zijn BB- en CC-crèmes die zijn getest voor de gevoelige huid, omdat die de huidbarrière helpen herstellen en meestal een behoorlijk hoge SPF bevatten. Sommige van de meest geavanceerde formules op de markt bevatten ook actieve bestanddelen tegen roodheid, zoals Ambofenol dat de teint onmiddellijk én langdurig corrigeert. Maak kennis met Rosaliac CC, een verzorgende foundation voor de gevoelige huid.

Stap 5: je instant "redder in nood" altijd bij de hand

Zorg ervoor dat je altijd een spray met thermaal bronwater, zoals dit kleinood in zakformaat, bij de hand hebt. Gebruik die telkens als je huid tot rust moet worden gebracht of om potentiële irritatie te voorkomen. Hij is ook heerlijk verkoelend na het reinigen of na een intense sportsessie. Maak kennis met het Thermaal bronwater.

Stap 6: wakker worden met een rustige huid

Voelt je huid bij het wakker worden geïrriteerd aan? Het is geen toeval dat veel vrouwen bij het ontwaken een opvlamming van huidgevoeligheid ervaren. 's Nachts heeft een gevoelige huid het moeilijk om de overdag geaccumuleerde vrije radicalen te neutraliseren. Tot overmaat van ramp is er net voor we ontwaken een piek in de productie van histamine, een molecule die leidt tot jeuk en roodheid. Resultaat? Een huid die 's ochtends prikt, jeukt en trekt, alsof ze helemaal niet uitgerust is!
Om dit te voorkomen, breng je je gevoelige huid 's nachts tot rust met een specifieke dermocosmetische oplossing om de huid te ontdoen van vrije radicalen en tegelijk ook ontstekingen en zenuwprikkels te kalmeren. Want zelfs met een gevoelige huid wil je 's morgens fris en fruitig wakker worden! Maak kennis met Toleriane Ultra Overnight.

Aanbevolen voor u

See all articles