0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Back to laroche-posay.com

Lipikar Families

Ontdek hoe Lipikar het leven kan veranderen.

De routine volgen…. met de glimlach!

Zowel bij opstoten als in remissieperioden is zalf smeren de boodschap om de huid comfortabel te houden. Het huidcomfort staat of valt met het aanbrengen van hydraterende en relipiderende verzorgingsproducten, dag in dag uit, het hele jaar door. Vandaar de noodzaak om de verzorgingsroutine gemakkelijker maken, vooral voor kinderen. Een rollenspel kan hierbij helpen. Tijdens de smeerschooltjes in het thermaal kuuroord van La Roche-Posay, waar jaarlijks zo'n 300 kinderen aan deelnemen, spelen de kinderen dat ze een dier zijn.

Al spelend smeren
met Lipi en Kara

Stap 1
Eerst en vooral, altijd je handen wassen voor je de crème aanbrengt. Ideaal is om te smeren meteen na het douchen, want dan zijn je handen al gereinigd.
Stap 2
Verwarm de crème al wrijvend in je handpalmen. Zo wordt deze vloeibaarder en zal deze makkelijker in je huid dringen.
Stap 3
Het gezicht
Breng de crème in grote kringen aan op je wangen. Masseer dan je kattensnor, dan je neus en dan je voorhoofd. Strek je wijsvingers uit zoals de voelsprieten van een slak en gebruik die om op je oogleden en achter je oren te masseren.
Stap 4
De hals, de kin en de nek
Beeld je in dat je een giraf bent! Neem rustig de tijd om de crème over je hele hals aan te brengen en vergeet ook je nek niet!! Dat gaat makkelijker als je je hoofd voorover buigt.
Stap 5
De buik
Teken een slakkenhuisje door een heleboel kringetjes te maken. Om je zijden in te smeren steek je een arm in de lucht en gebruik je je andere arm om de crème van boven naar beneden uit te strijken. Verander dan van kant.
Stap 6
De armen
Beeld je in dat je een dier bent dat springt, bijvoorbeeld een eekhoorn, een konijn of een sprinkhaan. Begin met je hand, ga omhoog naar je schouder en spring dan terug naar je hand! Begin opnieuw, deze keer met je handpalmen naar boven om de binnenkant van je armen te hydrateren.
Stap 7
De benen
Kies een ander springend dier en doe daar hetzelfde mee als op je armen. Leg je hand op je voet en beweeg tot helemaal bovenaan je been, en spring dan terug naar je voet. Doe dit voor de voorkant en de achterkant van allebei je benen. Breng daarna nog een dun laagje crème aan tussen de tenen, waar de huid vaak heel droog is.
Stap 8
De rug
Vraag aan mama of papa om je een welverdiende massage te geven! Ze kunnen dat om beurten doen.

Leer je kind om zijn aandoening te begrijpen: dat is heel belangrijk om te relativeren, zeker bij kinderen, want ook al weten ze dat ze eczeem hebben, ze kunnen niet uitleggen (aan vriendjes bijvoorbeeld) waar die ziekte vandaan komt, of het besmettelijk is en dat er een dag komt waarop ze genezen zullen zijn. Het is voor hen ook moeilijk te vatten dat het goed volgen van de behandeling op middellange termijn een gunstig effect heeft. Gebruik de leertools LIPI & KARA om hier met je kind over te praten en zijn kennis te evalueren.

Moedig je kind aan om zichzelf te verzorgen - dat kan al rond de leeftijd vanaf 3 - 4 jaar!
Het is heel normaal dat je geneigd bent een kind met atopie teveel te beschermen. Nochtans zijn zelfs hele jonge kinderen in staat om verantwoordelijkheid te nemen en hun gewoonten en kijk op de ziekte te veranderen.
Door de smeerroutine aan te leren, in het begin op een speelse manier, kan het zich al snel helemaal alleen insmeren, thuis maar ook bij de grootouders of op vakantie bijvoorbeeld. Hierdoor gaat het minder vaak en minder hevige opstoten krijgen en dus weer een stuk onbezorgder kunnen leven. Zo wordt de routine een reflex waar de ouders het kind niet meer aan te hoeven herinneren.

Vanaf de leeftijd van 7 jaar kan het kind zelf zijn eczeem evalueren en van week tot week volgen in hoeverre zijn huidtoestand verbetert. Met deze tool, die werd ontwikkeld door de European Task Force on Atopic Dermatitis, kan de patiënt de gradatie van letsels, symptomen, jeuk en slaapstoornissen meten.
http://www.poscorad.com/