0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Back to laroche-posay.com

Lipikar Families

Ontdek hoe Lipikar het leven kan veranderen.

Een aangepaste behandeling

Een dermatologische behandeling in twee fasen
Zelfs in letselvrije perioden moet de huid dagelijks worden voorzien van vocht en lipiden om de natuurlijke barrière te herstellen die de huid beschermt tegen allergenen. En tijdens opstoten worden cortisonecrèmes gebruikt om de letsels efficiënt tegen te gaan. Als deze door de dermatoloog voorgeschreven behandelingen goed worden nageleefd, leiden ze tot een aanzienlijke verbetering van de levenskwaliteit van de patiënt.

Emolliërende crèmes om droogheid tegen te gaan en de natuurlijke barrière te herstellen
Deze crèmes worden verscheidene keren per dag aangebracht op de niet ontstoken zones. Ze maken de huid minder droog en verhogen het comfort, waardoor de jeuk vermindert. Deze dagelijkse routine vormt ook de eerste preventie van opstoten. Daarom moeten deze crèmes ook worden gebruikt wanneer de huid gezond oogt.

Corticoïdecrèmes om de ontsteking een halt toe te roepen
Worden tijdens opstoten en uitsluitend op de ontstoken zones aangebracht om de letsels te kalmeren en de neiging tot krabben tegen te gaan. In sommige landen is er veel weerstand tegen cortisone omwille van ongewenste effecten als vochtretentie, slaapstoornissen, vertraagde groei... Deze verschijnselen doen zich echter alleen voor met oraal toegediende corticoïden. Cortisone in de vorm van een crème blijft immers aan het huidoppervlak. Toch is het beter dit niet aan te brengen op zones zonder letsels, omdat het de huid dunner en brozer maakt.

Als de resultaten van allergietests in die richting wijzen, kan de arts soms aanvullend bij deze crèmes een antihistaminebehandeling voorschrijven.

Geef niet op
Bijna twee derde van de voorgeschreven behandelingen tegen eczeem worden nooit gebruikt of te snel stopgezet, hoewel ze desondanks het meest afdoende middel zijn tegen ernstige droogheid en ontstekingsletsels.
Angst voor crèmes op basis van cortisone of een gebrek aan aandacht voor nieuwe rode schilferingen die opduiken en moeten worden behandeld kunnen leiden tot een chronisch veralgemeend eczeem.
Het is van belang om hulp te vragen als je “er niet uitraakt” of als de behandeling niet werkt.
De dermatoloog helpt je om de behandelingen beter te begrijpen en ze indien nodig bij te sturen zodat je het beter kunt volgen.
Aarzel niet hem te tonen hoe je de crèmes aanbrengt, zodat hij kan zien of je de juiste techniek hanteert.

Kuren: een aangepaste verzorgingsomgeving
Bij een thermale kuur worden dagelijks verzorgingen met thermaal water gegeven door gezondheidsprofessionals. Omdat een kuur 3 weken duurt, is dit een heerlijke adempauze waardoor je je weer "goed in je vel gaat voelen". Sinds de opening van het thermaal kuuroord van La Roche-Posay in 1905 hebben ruim 415.000 patiënten er al een kuur gevolgd. Tegenwoordig worden er 8000 kuurgasten per jaar verwelkomd. Eczeem is de belangrijkste aandoening die er wordt behandeld (33% van de kuurgangers).
Bovenop het weldadige dermatologische effect van de voorgeschreven baden, douches en pulverisaties, krijgen de patiënten (en hun begeleiders) hier ook de kans om lotgenoten te ontmoeten en zich te ontspannen, wat een enorme boost is voor de moraal.