0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Terug naar www.laroche-posay.be/nl
Save your skin

Blootstelling aan de zon: maximale veiligheid voor iedereen

Het is een feit dat we niet allemaal gelijk zijn voor de zon: sommige huidtypes hebben een hogere tolerantiedrempel dan andere.
Maar wat ook je fototype is, de juiste bescherming kan je heel wat ongemak besparen.

Img_Blootstelling aan de zon: maximale veiligheid voor iedereen

Het is een feit dat we niet allemaal gelijk zijn voor de zon: sommige huidtypes hebben een hogere tolerantiedrempel dan andere. Maar wat ook je fototype is, de juiste bescherming kan je heel wat ongemak besparen.

Zeer hoge UVA-/UVB-bescherming

Voor een maximale dagelijkse bescherming raadt La Roche-Posay mensen met een gevoelige huid of zonneallergie aan om producten te gebruiken die een zeer hoge bescherming bieden tegen UVA- en UVB-stralen.

UVB met de B van Burn

UVB-stralen zijn de stralen die je doen verbranden.
Lichte huidtypes zijn hier gevoeliger voor. Ze reageren ook sterker op UVB-stralen en moeten dus bij elke blootstelling een product met een zeer hoge beschermingsfactor (bijvoorbeeld SPF 50+) aanbrengen. Donkerder huidtypes zijn van nature beter beschermd en kunnen bij matige zon een SPF 30 gebruiken.

De beschermingsfactor van een zonneproduct geeft aan hoe lang de bescherming aanhoudt: hoe hoger de SPF, hoe langer de bescherming blijft. Een SPF van 50 of meer geeft evenveel bescherming als een SPF 30, maar houdt langer. Vergeet ook niet dat zonnecrèmes je niet verhinderen om te bruinen. Met een zonnecrème duurt het langer voor je bruin bent, maar je bruine kleur blijft langer. En wie kan daar iets tegen hebben?

Vier gouden regels

 • Blijf tussen 12u en 16u uit de zon.
  Op dit tijdstip zijn ultravioletstralen het gevaarlijkst.
 • Hou kinderen in de schaduw.
  Voor alle veiligheid blijven kinderen jonger dan 3 best helemaal uit de zon.
 • Bedek je huid.
  Draag zo veel mogelijk ondoorzichtige kledij, een hoed met brede rand en een zonnebril met UV-filter.
 • Breng om de twee uur opnieuw zonnecrème aan, zelfs als die waterbestendig is.
  Breng ook voldoende zonnecrème aan op de achterkant van je nek, op je oren en op je voeten.

UVA met de A van Aging

Ongeacht de plaats of het seizoen, UVA-straling is er het hele jaar door. Dit omvat ook lange UV-stralen: die zijn de meest voorkomende en ze zijn het hele jaar door aanwezig, ook bij bewolk weer; ze dringen tot diep in de dermis en veroorzaken onomkeerbare huidschade. Deze stralen zijn verantwoordelijk voor zonveroudering. Dat gevaar is er altijd, ongeacht het fototype en de gevoeligheid voor UV. Daarom is het aan te raden dagelijks een product met een voldoende hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Het gamma Anthelios biedt niet alleen een ruime keuze aan texturen voor elk huidtype en elk type blootstelling, maar staat ook borg voor een zeer goede bescherming, met 27 producten waarvan de UVB (SPF)/UVA (PPD)-verhouding strenger is dan wat door de Europese Commissie wordt aanbevolen.

What is an ultraviolet protection factor rating?

ImgVideo

DE BESTE BESCHERMING TEGEN DE ZON VOOR MIJ

Ons 3-stappenplan om jezelf te beschermen tegen kanker