336093361033606

achter
onze producten

Heb je je ooit afgevraagd hoe producten worden gemaakt en getest?
Wat is de bron van onze ingrediënten?
Zijn onze producten ook geschikt voor baby's?
Welke methode hebben we ontwikkeld als een alternatief voor dierproeven?
Wat betekent "100% allergie getest"?Bij La Roche-Posay zijn we toegewijd om zeer efficiënte en veilige producten te ontwikkelen die zelfs geschikt zijn voor de meest gevoelige huid.

Ontdek hieronder onze strenge testprotocollen, samenwerkingen met medische experts en strenge selectie van ingrediënten.

  • Ingrediënten
  • Tests
  • Verpakkingen
V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_MAIN_05 (All-Rights)

Wat doet La Roche-Posay om de milieu-impact van haar productverpakkingen te verminderen?

V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_GALLERY_PARA_02

Verpakkingen tot een minimum beperken

La Roche-Posay zet zich in om zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken voor haar producten. Alleen al in 2016 verwerkte het merk 23,5 ton gerecycleerd materiaal in glazen flesjes en plastic tubes. 0% van de verpakkingen bevat PVC plastic.

V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_GALLERY_PARA_03

Minder plastic produceren

Het merk kwam ook met een compleet nieuw ontwerp voor één van zijn iconische producten, de tube Lipikar Balsem AP+, om die lichter te maken zonder in te nemen op functionaliteit. Door de dop overbodig te maken - en dus één onderdeel van de verpakking te elimineren – maakte La Roche-Posay de tube niet alleen gebruiksvriendelijker, maar ook lichter (van 24 naar 15,6 g). Die aanzienlijke gewichtsafname was goed voor 35% minder plastic, waarmee 31 ton plastic per jaar werd uitgespaard. Deze bijdrage tot een duurzamer milieu leverde La Roche-Posay in 2012 de prijs voor afvalvermindering en innovatie van de Franse recyclage-instanties Eco-Emballages en Adelphe op.

V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_GALLERY_PARA_04

Minder papier gebruiken in verpakkingen

La Roche-Posay is ook minder papier gaan gebruiken in haar verpakkingen door geen bijsluiters meer toe te voegen maar de belangrijkste informatie op de verpakking zelf te drukken.Deel dit

sluiten