Vervuilingsalert

Droge keel, prikkelende ogen, ademhalingsproblemen…
En welke impact heeft vervuiling op je huid?

Vervuiling: de vijand van de vette huid met neiging tot acne

Na meer dan 15 jaar onderzoek en tal van toonaangevende studies heeft La Roche-Posay luchtvervuiling geïdentificeerd als een factor die inflammatoire huidaandoeningen zoals acne verergert. Een toenemend aantal volwassenen heeft last van late (neiging tot) acne en dit verschijnsel verergert tijdens pieken van vervuiling.

Vervuiling, oxidatie van het talg en verergering van acne

Door luchtvervuiling gaat het talg (huidsmeer) oxideren, waardoor acne verergert. Luchtvervuiling in combinatie met stof en UV-straling veroorzaakt oxidatie van het squaleen, het hoofdbestanddeel van talg.

Ozon en fijn stof, meer bepaald microscopisch kleine PM2.5-deeltjes, leiden tot peroxidatie van het sebum talg. Deze polluenten wijzigen niet alleen de samenstelling van het sebum talg, maar veroorzaken ook een tekort aan vitamine C en E, twee antioxidanten die van nature aanwezig zijn in de opperhuid.

De oxidatie van het squaleen vormt een agressie voor de huidbarrière. Resultaat: Acne. De huid gaat glimmen door een teveel aan talg, de poriën raken verstopt, er vormen zich zwarte puntjes, de huidtextuur wordt ongelijkmatig en de teint gaat vaal ogen.

Welke verzorgingsroutine gaat de effecten van vervuiling op de huid tegen en helpt acne verminderen?

Luchtvervuiling veroorzaakt inflammatoire huidaandoeningen zoals acne. Polluenten die zich op de huid en in de poriën vastzetten, gaan de huidbarrière aantasten. Om de huid gezond te houden is een goede verzorgingsroutine met aangepaste producten noodzakelijk om te voorkomen dat vervuilende deeltjes acne verergeren.

Twee eenvoudige dagelijkse stappen helpen om een vette huid te beschermen tegen de effecten van vervuiling en acne te verminderen:

  • 2Om oxidatie van het talg door vervuiling te voorkomen, heeft La Roche-Posay de formule Effaclar K+ ontwikkeld. Door zijn antioxiderende werking voorkomt  Effaclar K(+) al van bij het eerste gebruik talgoxidatie en laat de huid 8 uur lang mat ogen. Resultaat: de huid oogt frisser, gladder en is verlost van mee-eters.