336093361033606

achter
onze producten

Heb je je ooit afgevraagd hoe producten worden gemaakt en getest?
Wat is de bron van onze ingrediënten?
Zijn onze producten ook geschikt voor baby's?
Welke methode hebben we ontwikkeld als een alternatief voor dierproeven?
Wat betekent "100% allergie getest"?Bij La Roche-Posay zijn we toegewijd om zeer efficiënte en veilige producten te ontwikkelen die zelfs geschikt zijn voor de meest gevoelige huid.

Ontdek hieronder onze strenge testprotocollen, samenwerkingen met medische experts en strenge selectie van ingrediënten.

  • Ingrediënten
  • Tests
  • Verpakkingen
V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_MAIN_03 (LP52666 - LP15765)

Veilig voor zelfs de meest tere huid

Veilige verzorgingsproducten zijn belangrijk voor elk huidtype. Maar productveiligheid wordt écht cruciaal als de huid verzwakt, broos of kwetsbaar is, bijvoorbeeld:

  • Gevoelige, reactieve of allergische huidtypes,
  • Huid die sterk blootstaat aan vervuiling
  • Intrinsiek tere huid zoals babyhuid
  • Huid die agressieve medische behandelingen heeft ondergaan (acnemedicatie, esthetische ingrepen, kankerbehandelingen…).
La Roche-Posay is het toonaangevende merk voor de gevoelige huid, dat wordt aanbevolen door dermatologen, allergologen, kinderartsen en oncologen, en onze producten zijn specifiek ontwikkeld voor de behoeften van de meest kwetsbare huid.

Wij pakken dermocosmetische veiligheid heel zorgvuldig aan, met selectiecriteria voor ingrediënten, strenge testprotocols op specifieke populaties en permanente samenwerking met experts. Die methodologische benadering stelt ons in staat om producten te ontwikkelen die specifiek geschikt zijn voor zelfs de meest kwetsbare huid: huid met neiging tot atopisch eczeem, acnehuid, babyhuid en zelfs de huid van mensen die een kankerbehandeling hebben ondergaan.

Veiligheid vanaf de eerste levensdag

De huid van pasgeborenen is fijn en teer. Wij zijn één van de zeldzame dermocosmeticamerken die specifiek producten ontwikkelen voor pasgeboren baby's en die grondig controleren. Onze twee topproducten voor deze unieke populatie zijn de zachte reiniger Lipikar Syndet AP+ en de kalmerende en verzachtende Lipikar Balsem AP+.

V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_GALLERY_FULL_04

Een nooit gezien testprotocol op de kraamafdeling

Voor elk van deze twee producten, die perfect geschikt zijn voor de verzorging van baby's, werd een uitgebreide klinische studie onder dermatologisch en pediatrisch toezicht uitgevoerd om elke vorm van irritatie of reactie op te sporen.
Het resultaat van de beide studies was identiek: 0 ongewenste reacties.
Met onze baanbrekende testprotocols op de meest broze en kwetsbare huidtypes – gevoelige huid, huid met neiging tot allergie, huid na kanker en zelfs huid van pasgeborenen – verleggen we bij La Roche-Posay de grenzen inzake veiligheidseisen voor dermocosmetica.

Maak kennis met LIPIKAR BALSEM AP+ en LIPIKAR Syndet AP+

Optimale veiligheid, ook na kankerbehandelingen

V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_GALLERY_FULL_05

Chemotherapie en radiotherapie kunnen de huidafweer verzwakken en leiden tot irritatie. Tijdens de herstelperiode zijn alleen de allerzachtste producten toegestaan. Bij La Roche-Posay engageren wij ons om écht veilige producten te ontwikkelen die zorg dragen voor de huid van kankerpatiënten. Conform de officiële aanbevelingen en samen met heel wat professionele zorgverleners zijn wij ervan overtuigd dat optimaal aangepaste dermocosmeticaproducten kunnen bijdragen tot een betere levenskwaliteit.


De doeltreffendheid van La Roche-Posay producten zoals Thermaal Water, Lipikar Balsem AP+ en Anthelios XL SPF50+ op huidnevenwerkingen en het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten werd aangetoond in 7 gepubliceerde studies.


Om meer te weten te komen over dermocosmetische huidverzorging die de levenskwaliteit bij kankerbehandelingen kan verbeteren, kan je de informatie aan het eind van dit artikel lezen*

Om meer te weten te komen over ESKIMO**:, een werkgroep van experts die onderzoek verrichten en aanbevelingen doen rond huidverzorging bij kanker, kan je de informatie aan het eind van dit artikel lezen.

* Radio- en chemotherapie kunnen diverse bijwerkingen hebben op de huid: intense roodheid en ongemak, droogheid, zelfs barstjes en pigmentatie. Die symptomen kunnen de loodzware periode van de kankerbehandeling en het daaropvolgende herstel nog extra lastig maken. Om ze draaglijker te maken, werden richtlijnen gepubliceerd voor een aanpak in 3 stappen: een zacht reinigingsproduct, een ademende hydraterende verzorging en breedspectrum zonnebescherming.
Voor meer informatie: klik HIER
Om te ontdekken hoe expert-verzorgingsproducten hun nut hebben bewezen op huidnevenwerkingen van kankerbehandelingen, klik je HIER


** De huid na een kankerbehandeling is het meest kwetsbare huidtype dat er bestaat. Er is intensieve dermocosmetische verzorging nodig om het huidcomfort te helpen herstellen.
Om onze expertise terzake te vergroten, hebben we bij La Roche-Posay een specifieke werkgroep opgericht van ervaren dermatologen en oncologen die gespecialiseerd zijn in de dermatologische problemen waarmee kankerbehandelingen gepaard gaan. Deze werkgroep, European SKIn Management in Oncology (ESKIMO), heeft de diverse nevenwerkingen van kankerbehandelingen geanalyseerd en geïdentificeerd en aanbevelingen geformuleerd voor geschikte huidverzorging en make-up.
Voor meer informatie over onze betrokkenheid en acties, klik je HIER

Deel dit

sluiten