de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature:
Een babyhuid functioneert anders dan die van een volwassene

Baby in bad: vier tips voor een plezierig, huidvriendelijk badje

Img_Baby in bad: vier tips voor een plezierig, huidvriendelijk badje

Je baby in bad doen is een belangrijk onderdeel van zijn dagelijkse hygiëne en verzorging. Dit is hét moment om de band met je baby te versterken en samen te genieten.

Hoe vaak mag een baby in bad?

Eén badje per dag op de juiste temperatuur is het beste voor je baby. Het badwater mag niet te warm zijn om de huid niet uit te drogen, maar ook niet te koud, want dat is niet prettig voor je baby. Geef een badje van 5 tot 10 minuten met water op 37°C.

Een mild, aangepast babyverzorgingsproduct

Traditionele zeep heeft een hoge pH waarde en te krachtige reinigende bestanddelen, die de hydrolipidenfilm van de huid kunnen aantasten. Daarom ontwikkelde La Roche-Posay  LIPIKAR Wasgel om de babyhuid zacht te reinigen, te beschermen en de pHwaarde van de huid intact te houden.

Aanbevelingen

La Roche-Posay heeft ook babyverzorgingsproducten die inspelen op de behoeften van een zeer droge huid met neiging tot eczeem. Voeg eerst enkele druppels  LIPIKAR Wasolie aan het badwater toe om de huid van je baby te beschermen. Was je baby daarna met LIPIKAR Syndet AP+, een crème zonder parfum die de zeer droge huid reinigt zonder ze uit te drogen.

Gebruik je vingertoppen

Voor een extra zacht effect met zo weinig mogelijk wrijving, was je je baby met je vingertoppen. Dit maakt je baby in bad doen een extra intiem moment.

Zacht afdrogen

Dep je baby zachtjes droog met een propere handdoek en besteed daarbij extra aandacht aan huidplooien, zodat er geen vocht achterblijft dat kan leiden tot irritatie.