Met verzachtend en anti-oxiderend Thermaal bronwater van La Roche-Posay.

Thermale kuur in La Roche-Posay: de wonderlijke krachten van natuurlijk bronwater

Img_Thermale kuur in La Roche-Posay: de wonderlijke krachten van natuurlijk bronwater

Voor het eerst gebruikt in een verzorging in 1928, is het Thermaal bronwater uit het dorp La Roche-Posay al millennia lang erkend voor zijn talrijke weldaden die het aan onze huid biedt. Een essentiële troef bij de behandeling van talrijke huidaandoeningen, zoals eczeem of psoriasis, bieden zijn uitzonderlijke eigenschappen onmiddellijke verzachting aan duizenden kuurgasten die ieder jaar in het Thermaal kuuroord van La Roche-Posay verblijven.

De legende wetenschappelijk beproefd

Het is Bertrand Du Guesclin, hoofdcommandant van de legers van Karel V, die de bron zou hebben ontdekt bij zijn terugkeer van de veldtochten in Spanje aan het einde van de 14de eeuw: zijn paard dat last had van eczeem zou in het water zijn gesprongen en er volledig genezen uit gekomen zijn. Een legende die toch wel enigszins waar moet zijn want in 1897 werd het thermaal kuuroord dat enkele decennia eerder door Napoleon werd opgericht van openbaar nut verklaard.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_01.jpg

Het is pas jaren later dat deze legende van een natuurlijk wonderlijk water geleidelijk aan door de moderne wetenschap werd bevestigd. Dankzij zijn immuunmodulerende eigenschappen (m.a.w. die op het immuunstelsel kan inwerken), heeft het inderdaad het vermogen om de ontstekingsmediatoren af te remmen en garandeert het een onmiddellijk verzachtend effect. Het is ook het enige thermaal bronwater ter wereld dat een dergelijke natuurlijke concentratie aan Selenium biedt, die het weergaloze anti-oxiderende eigenschappen verleent, ideaal om huidveroudering en oxidatieve stress tegen te gaan.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_03

Een 100% dermatologische kuur

Met 8.000 kuurgasten per jaar, waarvan een derde kinderen, is het Thermaal kuuroord van La Roche-Posay vandaag de dag het 1ste thermaal dermatologisch centrum in Europa voor de gevoelige en kwetsbare huid. Naast  de ongeëvenaarde eigenschappen van het Thermaal bronwater van La Roche-Posay  de patiënten genieten er verzorgingen die door 9 dermatologen worden gedaan die bij alle stappen van de kuur betrokken zijn.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_04.jpg

Eén enkel water om verschillende aandoeningen te behandelen

Als internationaal vermaard dermatologisch centrum gespecialiseerd in de behandeling van huidaandoeningen, stelt het Thermaal kuuroord van La Roche-Posay aan zijn patiënten verschillende soorten verblijven voor, die in Frankrijk voor het merendeel worden terugbetaald door de sociale zekerheid. Zowat tweederden van de kuurgasten komen er voor de behandeling van eczeem of psoriasis, bijzonder zichtbare huidaandoeningen die belangrijke gevolgen kunnen hebben op de levenskwaliteit van de patiënten. In totaal, worden meer dan 50% van de thermale dermatologische behandelingen uitgevoerd die in Frankrijk worden geboden.

In 2009, nam het Thermaal kuuroord zich als nieuwe opdracht voor patiënten te verwelkomen na kankerbehandelingen. Zijn ambitie: het comfort en de mobiliteit van de littekenzones herstellen en de neveneffecten voor de huid ten gevolge van radiotherapie- of chemotherapiebehandelingen verminderen. Zowat 5.000 personen hebben reeds deze innoverende postkankerkuur gevolgd. Een cijfer dat het toenemende vertrouwen aangeeft van oncologen in de verbazende eigenschappen van het Thermaal bronwater van La Roche-Posay.

Een gewaarborgde, buitengewone zuiverheid

Het Thermaal bronwater van La Roche-Posay ondergaat gemiddeld 1.000 tests per jaar. Doel: de kwaliteit ervan het hele jaar door waarborgen. Het is zo zuiver dat de kuurgasten worden aangemoedigd om tijdens hun verblijf van de bron te drinken.

Een water dat officieel erkend is door de staat since de 17e eeuw.

  • In 1617 was de therapeutische reputatie van het La Roche-Posay thermale bronwater al zo bekend
    dat Pierre Milon, dokter van Henry IV and Louis XIII, erheen ging om analyses uit te voeren.
  • Aan het begin van de 19e eeuw heeft Napoleon, toen Generaal Bonaparte, op zijn terugweg vanuit Egypte een thermaal ziekenhuis laten bouwen om de huidziekten van zijn soldaten te behandelen.
  • In 1897 werd de bron officieel erkend door de Franse Academie voor Geneeskunde.
  • In 1905 werd het eerste Thermale Centrum geopend.
  • In 1913 werd La Roche-Posay door de Franse Academie voor Geneeskunde officieel uitgeroepen tot kuuroord.