Achtergrondinformatie

Sofrologie: een moderne ontspanningstechniek om snel rust te vinden

Img_ Sofrologie: een moderne ontspanningstechniek om snel rust te vinden

Er komt heel wat op je af als er kanker bij je wordt vastgesteld. Tussen de medische behandelingen staat je wereld even stil en zijn het stuk voor stuk moeilijke stappen die allesoverweldigend kunnen zijn. Om beter te begrijpen waar je doorgaat en om snel tot rust te kunnen komen bestaan er verschillende ontspanningstechnieken. Sofrologie is er een van die bovendien door artsen wordt erkend als een belangrijke emotionele steun.

Lees hier hoe sofrologie jou kan helpen tijdens je kankerbehandeling.

Sofrologie: een eenvoudige methode om rust te vinden en positief te blijven

De methode combineert zowel fysieke als mentale oefeningen om actiever en positiever in het leven te staan en is in Frankrijk zelfs een gevestigde complementaire therapie. Het maakt er deel uit van de ondersteunende zorg die wordt geboden aan kankerpatiënten en staat op hetzelfde niveau als psychologische ondersteuning, dieetkunde en fysiotherapie. 


De zachte, dynamische relaxatie zorgt voor meer rust in je hoofd en lichaam, soepelere spieren, een betere ademhaling en meer energie. De mentale technieken geven je dan weer een positiever zelfbeeld en meer daadkracht. Dat zorgt er dan weer voor dat je ook makkelijker zult kunnen omgaan met pijn, angst en slapeloosheid. Door regelmatig te oefenen, kun je opnieuw contact maken met je lichaam en kun je je eigen manieren ontwikkelen om de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen. 


Sofrologie leert je te focussen op je gezonde organen, aangezien deze essentieel zijn tijdens en voor je genezingsproces. Na een paar sessies kun je het zelfs alleen en kun je verder blijven oefenen. Er zijn geen nadelen verbonden aan deze techniek, dus aarzel zeker niet om het eens uit te proberen.

Ontdekking van sofrologie - Annick HOEFNAGELS - Sofroloog

Sofrologie voorbereiding op medische behandeling - Annick HOEFNAGELS - Sofroloog

Sofrologie bewust ademen - Annick HOEFNAGELS - Sofroloog

Aanbevolen voor u

See all articles