Gebruikerservaringen

« Ingegroeide haartjes, daar heb ik geen last meer van !»

Img_« Ingegroeide haartjes, daar heb ik geen last meer van !»

Thomas scheert zich al sinds zijn 17e. Maar enkele jaren geleden doken er ingegroeide haartjes op in zijn gezicht. Dankzij een bezoekje aan een dermatoloog slaagde hij erin om er vanaf te raken en weer een zuivere huid te krijgen.

Puistjes door puberteit

Thomas, heb je altijd al problemen met ingegroeide haartjes gehad?

De eerste keer dat ik me scheerde moet ik zo'n 17 jaar zijn geweest. Dat was eigenlijk een heel symbolisch moment voor mij: ik werd eindelijk een man! Maar met de jaren begon ik dat scheren steeds minder als een plezier te ervaren. Want er begonnen pijnlijke haartjes onder mijn huid te groeien. Van toen af aan is het van kwaad naar erger geëvolueerd.

Symptomen

Is het erger gaan worden?

Ja, die ingegroeide haartjes begonnen hoe langer hoe meer problemen te geven. Mijn huid werd rood en ik kreeg last van kleine maar pijnlijke puistjes, die soms ontstoken waren. Daarom ben ik me minder vaak beginnen scheren. Uiteindelijk heeft mijn vriendin me overhaald om iets aan het probleem te gaan doen door een dermatoloog te raadplegen.

De oplossing

Wat stelde die voor?

Nadat hij mijn huid had bekeken, legde hij me uit hoe ingegroeide haartjes ontstaan en toen heeft hij me aangeraden om mijn scheerschuim in te ruilen voor een specifieke scheergel.
Ik heb ook mijn gewoonten veranderd: ik bereid mijn huid nu voor op het scheren met een zuiverende reinigingsgel, daarna breng ik mijn scheergel aan en masseer ik de te scheren zone een 2- à 3-tal minuten. Ik weet nu dat elk van die handelingen van belang is en als er iets is waar ik spijt van heb, is het dat ik niet eerder een dermatoloog heb opgezocht!

Aanbevolen voor u

See all articles