Aanbevolen door meer dan 90.000 dermatologen

La Roche-Posay en dermatologen:
een unieke relatie ten voordele van de gevoelige huid

Img_La Roche-Posay en dermatologen: een unieke relatie ten voordele van de gevoelige huid

Het Dermatologisch Laboratorium van La Roche-Posay, de vrucht van de vereniging van thermaal bronwater met buitengewone eigenschappen en de ongeëvenaarde expertise van specialisten van de gevoelige huid, is nu de partner van 90.000 dermatologen wereldwijd. Het is een echte gemeenschap ontstaan uit een 40 jaar lange samenwerking die veel verder reikt dan een dagelijkse ondersteuning bij de verzorging van de gevoelige huid. Samenwerken aan exclusieve klinische studies, delen van dermatologische expertise, bijdragen tot continue opleiding en tot maatschappelijk verantwoorde acties... het is hand in hand met de professionals van de huidgezondheid dat we dag na dag het leven van de patiënten met een gevoelige huid verbeteren.

De behoeften begrijpen, oplossingen uitwerken

Onze huidverzorgingsproducten worden uitgewerkt in de lijn van adjunctieve therapie, en hebben als doel de dermatologen te helpen om doseringen te verminderen, de naleving te verbeteren, of zelfs bepaalde neveneffecten op de huid te beperken die het gevolg zijn van de medische behandelingen. Om formules te verkrijgen die perfect zijn afgestemd op de verwachtingen van de dermatologen inzake doeltreffendheid, tolerantie en cosmeticiteit, is een uiterst nauwe samenwerking met hen vereist. En dit bij iedere stap in de uitwerking van een huidverzorgingsproduct, van de bepaling van een behoefte tot het uitwerken van een oplossing door middel van  strenge klinische studies.

v_article_19955_01_NEW.jpg (LP602017)

Als kostbare momenten van delen en uitwisselen, brengen de vergaderingen van onze Europese en Braziliaanse wetenschappelijke comités in totaal 15 dermatologen uit verschillende landen samen. Ze zijn voor ons de gelegenheid om de verwachtingen van de gevoelige huid en de huid met pathologische neiging beter te begrijpen, en ook die van diegenen die ze behandelen. Perfect voorbeeld van deze ontmoeting tussen het innovatievermogen van het Dermatologisch Laboratorium van La Roche-Posay en de terreinkennis van de gezondheidsprofessionals.  Lipikar Baume AP+, de ideale verzachtende bodycrème voor de verzorging van een zeer droge huid met neiging tot atopie, heeft bijvoorbeeld zijn doeltreffendheid bewezen om de frequentie van de pieken bij 1.256 kinderen te verminderen in een observatiestudie in 10 landen1.

Zich inzetten voor maatschappelijke verantwoordelijkheid zij aan zij met dermatologen

v_logo-fondation_LRP.jpg

De Stichting La Roche-Posay werd in 1995 opgericht en staat voor het concrete bewijs van ons engagement ten aanzien van de dermatologen. Ieder jaar kent ze beurzen toe aan jonge onderzoekers en moedigt ze maatschappelijk verantwoorde initiatieven aan die als doel hebben de levenskwaliteit van de patiënten te verbeteren.

Meer info

Onze expertise ten dienste stellen van de professionals

"Alles begon 15 jaar geleden in Spanje bij de ontmoeting tussen de Voorzitter van de Spaanse Dermatologievereniging en het Dermatologisch Laboratorium van La Roche-Posay", herinnert Claire Sentenac zich, Directrice voor de internationale medische communicatie van La Roche-Posay. Uit deze gloednieuwe samenwerking is de "Residentencursus" ontstaan: een medische opleiding die beoogt de residenten in dermatologie te sensibiliseren voor nieuwe therapeutische benaderingen en voor het belang van zonnebescherming.

Vandaag de dag wordt dit initiatief in 18 landen aangeboden, en is het de aanzet tot vele andere acties van het Dermatologisch Laboratorium van La Roche-Posay om de praktijk van de dermatologen te ondersteunen. Programma's voor continue opleiding, online education, wetenschappelijke publicaties,   corrigerende make-upworkshops, atopiescholen, steun aan de "Melanoma Days",   allemaal manieren om dag na dag aan de zijde van de gezondheidsprofessionals te werken om het leven van de personen met een gevoelige huid of met huidziekten te verbeteren.

Een netwerk van professionals aan onze zijde

De dialoog met de dermatologen stopt niet wanneer onze verzorgingen op de markt worden gebracht:  dankzij onze regelmatige contacten met een ruim netwerk van gezondheidsprofessionals via onze medische vertegenwoordigers, vergaren wij dag na dag informatie over hoe de patiënten onze producten ervaren. Dit is een noodzakelijk proces om onze kennis te verdiepen en om producten te ontwikkelen die nog doeltreffender zijn.

1Observatiestudie bij 2.060 kinderen in 10 landen.