Gebruikerservaringen

"Die lelijke rode vlekjes op mijn huid zijn nu verleden tijd"

Img_"Die lelijke rode vlekjes op mijn huid zijn nu verleden tijd"

Toen de eerste sporen van veroudering opdoken en onder invloed van temperatuurschommelingen kreeg Emilie last van ontsierende rode vlekken en zichtbare bloedvaatjes in het gezicht. Na een bezoekje aan haar dermatoloog is ze specifieke verzorgingsproducten gaan gebruiken en haar huid is nu weer zo fris als vroeger. Dit is haar verhaal.

Puistjes door puberteit

Emilie, heb je altijd al een reactieve huid gehad?

Mijn huid is van nature altijd al fijn en tamelijk gevoelig geweest, maar zonder speciale problemen. Ik had genoeg aan een hydraterende dagcrème om haar te verzorgen. Maar opeens zag ik mijn huid in enkele maanden tijd veranderen en werd ze veel reactiever dan voorheen...

Symptomen

Waaruit bleek die reactiviteit dan concreet?

Ik merkte dat ik rode vlekken in mijn gezicht kreeg, vooral op mijn jukbeenderen. Ik kreeg zelfs zichtbare bloedvaatjes op mijn neusvleugels. Ik merkte trouwens ook dat die roodheid vaak erger werd onder invloed van de zon en temperatuursveranderingen … Om nog te zwijgen van stress en emoties, die me gemakkelijk warmte-opwellingen bezorgen! Kortom, mijn huid bleek hoe langer hoe reactiever en mettertijd werd het nog erger: zelfs met veel foundation slaagde ik er niet meer in die roodheid te camoufleren.

De oplossing

Wat heb je toen gedaan?

Op aanraden van mijn moeder ben ik een dermatoloog gaan raadplegen. Die heeft me uitgelegd dat ik een bijzonder reactieve huid had met neiging tot erythro-couperose. Om mijn huid te verzorgen, heeft hij me een crème tegen roodheid voorgeschreven die groen is van kleur, ideaal om roodheid te camoufleren. Hij heeft me ook geadviseerd om mijn gewone zeep te vervangen door een zachte reinigingsmelk.
Mijn huid is nu weer helemaal fris en die lelijke rode vlekken behoren definitief tot het verleden…

Aanbevolen voor u

See all articles