3 vragen aan een expert

Hoe krijg je rimpels weg? Door de teint te egaliseren en in te werken op de volumes

Img_Hoe krijg je rimpels weg? Door de teint te egaliseren en in te werken op de volumes

Door de jaren heen kan de huid van het gezicht ontsierende sporen van veroudering gaan vertonen. Roodheid en bruine pigmentvlekken verstoren de teint, uitdrukkingslijntjes worden dieper en gaan permanente rimpels vormen, de volumes verplaatsen zich van boven naar onder. Wat kan men daaraan doen? Het advies van een dermatoloog.

Hoe kan men sporen van veroudering wegwerken met make-up?

Er moeten twee soorten correcties worden gedaan.

Enerzijds moet de teint egaal worden gemaakt - dat is de functie van foundation – en anderzijds moeten de volumes worden gecorrigeerd. Dat kan door te spelen met lichte en donkere tinten foundation of poeder (dit laatste wordt gebruikt om af te werken). De make-up wordt aangebracht op een gehydrateerde huid. Deze hydraterende basis kan een herstellende werking hebben; ga na of die compatibel is met de make-up.

Wat adviseert u om de teint egaal te maken?

Ik gebruik een corrigerende foundation, die meer pigmenten bevat dan een klassieke foundation.

Ik kies de tint in funcie van de gelaatskleur, en die verandert naargelang het seizoen. Eerst breng ik wat corrector aan op onvolkomenheden en tokkel dit zachtjes in met de vinger. Daarna maak ik de teint egaal met corrector die ik aanleng met de hydraterende basiscrème, zodat het product zich makkelijker laat uitstrijken. Tot slot dep ik de make-up altijd met een grote kwast voor een natuurlijk ogend resultaat.

Hoe kunnen de volumes worden gecorrigeerd met make-up?

De ingevallen zones op een gezicht zijn donkere zones.

Om die te corrigeren moet men ze dus gaan oplichten. Bij het aanbrengen van foundation kies ik een lichtere tint die ik met de vinger of met een fijn penseeltje in de rimpels aanbreng. Ik breng ook een lichtere toets aan op de jukbeenderen, het buitenste derde van het gezicht aan de bovenste oogleden en de slapen. Voor het onderste deel van de wangen gebruik ik daarentegen een donker poeder.

Aanbevolen voor u

See all articles