3 vragen aan een expert

Behandeling met de vaatlaser geeft uitstekende resultaten bij couperose

Img_Behandeling met de vaatlaser geeft uitstekende resultaten bij couperose

Het verschijnsel waarbij kleine bloedvaatjes zichtbaar zijn op het gezicht wordt couperose genoemd. Deze frequente aandoening gaat vaak gepaard met erythrose of rode verkleuring op de wangen. Bepaalde huidtypes lopen gemakkelijk rood aan, ten gevolge van stress, warmte, koude, of zelfs de spijsvertering. Hoe kan dit worden verholpen? Het advies van een dermatoloog.

Wat is het profiel van patiënten met couperose?

De aanwezigheid van uitgezette bloedvaatjes in het gezicht wijst op een broosheid van de huidhaarvaatjes.

Dit komt het vaakst voor bij patiënten met een lichte teint en een fijne huid. Bepaalde factoren werken couperose in de hand. Temperatuur schommelingen van koud naar warm, roken, pikant eten, alcohol, stress. Allemaal factoren die de bloedvaatjes in het gezicht doen uitzetten. Opgelet echter met vooroordelen: als iemand couperose heeft, betekent dat daarom niet dat hij teveel alcohol drinkt!

Welke adviezen geeft u uw patiënten?

Uiteraard moet worden gelet op de factoren die couperose in de hand werken.

Wie een lichte teint heeft, moet oppassen voor pikant eten en de huid in de winter goed beschermen tegen de kou met efficiënt hydraterende producten. Het is ook een goede motivatie om te stoppen met roken. Ik raad ook vaak aan om cosmetische crèmes te gebruiken met actieve bestanddelen die inwerken op de microcirculatie. Ook een zachte make-upverwijdering die de huid niet irriteert is van belang. Ik moedig ook het gebruik aan van aangepaste corrigerende make-up.

Quelles sont les solutions thérapeutiques ?

Pour certains vaisseaux très visibles, peu nombreux, il y a encore une place pour l’électrocoagulation.

Aujourd’hui, l’utilisation des lasers vasculaires donne d’excellents résultats. Le laser KTP peut améliorer de façon très importante une couperose en 2 séances espacées de 6 semaines. J’utilise aussi la Lumière Intense Pulsée (lampe flash) avec une bonne amélioration des érythocouperoses. Ces traitements doivent être effectués en dehors des périodes d’exposition solaire.

Aanbevolen voor u

See all articles