Een betere huid bij kanker

Je huid verzorgen en je beter voelen tijdens een kankerbehandeling

De ogen en glimlach

Share this article

Zijn je wenkbrauwen en wimpers uitgevallen, dan is je blik wellicht minder expressief geworden. Maar geen paniek, er zijn heel wat oplossingen om weer stralend te ogen!


Accentueer je wenkbrauwlijn

Wenkbrauwen geven je blik expressie en intensiteit: in afwachting dat ze teruggroeien, kun je ze makkelijk bijtekenen. Kies een halfvet wenkbrauwpotlood in een kleur die zo dicht mogelijk aansluit op je natuurlijke haarkleur of de kleur van je haarprothese. Teken geen zuivere aaneengesloten lijn, want dat maakt de blik vaak hard. Teken liever kleine streepjes in de normale haargroeirichting.

Om je wenkbrauwlijn zo natuurlijk mogelijk bij te tekenen, kun je er een foto van jezelf van vóór je behandeling bijnemen. Je kunt ook wenkbrauwsjablonen gebruiken - vraag advies aan een schoonheidsspecialiste en je oncoloog.

Vermijd: te donkere, te dikke of te gestileerde wenkbrauwen. Als je overdrijft, valt het juist extra op dat je je wenkbrauwen kwijt bent.

Tip van Carine

Draag je een bril, dan helpt een brilmontuur dat net tot aan je wenkbrauwboog loopt.

Maak je blik expressiever zonder mascara

Gebruik bij voorkeur een eyeliner met viltpunt waarmee je een stippellijn tekent langs de wenkbrauwboog, vanaf de buitenste ooghoek, eerst bovenaan, dan onderaan, en stop rond 1/3e van het oog.

Verbind de stipjes van buiten naar binnen met een dun of, beter nog, afgeschuind kwastje.

Pas dezelfde techniek toe met een potlood voor gevoelige ogen, maar teken je lijn met oogschaduw in dezelfde kleur voor een duurzaam resultaat.

Zien je ogen er vermoeid uit, licht dan de binnenste ooghoek op met een kleine toets beige, champagnekleurige of rozige oogschaduw (gebruik geen wit).

Gebruik een waterbestendig potlood voor waterige ogen.

Tip van Carine

Laten je ogen het toe, dan kan je voorzichtig antracietkleurige, paarse, donkerbruine, kaki of bronskleurige oogschaduw aanbrengen in de buitenhoeken van de oogleden (1/3) naast de wimperlijn. Dat maakt je ogen groter. Gebruik niet teveel kleur op fragiele ogen of futloze oogleden. Dat maakt ze alleen maar droger en nog vermoeider.

Breng je mond weer tot leven

Vergeet niet je lippen te hydrateren met een specifieke balsem of cold cream voordat je andere producten aanbrengt.

Kies voor oudroze om de natuurlijke kleur te herstellen en tokkel de lippenstift met je vingertop. Vermijd matte lippenstift of lipinkt omdat die de lippen uitdrogen.