Achtergrondinformatie

Neurosensine kalmeert de gevoelige huid

Img_Neurosensine kalmeert de gevoelige huid

Onze huid wordt iedere dag blootgesteld aan externe agressies: luchtvervuiling, uv-stralen, stress, temperatuurschommelingen, pollen... Onze huid verdedigt ons hier tegen en herstelt elke nacht de huidbarrière om steeds weer de elementen te kunnen weerstaan. Bij een zeer gevoelige huid of een huid met neiging tot allergie verloopt dit herstelproces moeilijker omdat reacties heviger kunnen zijn en meer ongemak veroorzaken zoals roodheid, irritatie of jeuk.

Het dermatologisch laboratorium van La Roche-Posay ontwikkeld producten met verzachtende en herstellende bestanddelen, zoals het innovatieve Neurosensine, die het comfort van personen met een gevoelige huid verbeteren. Neurosensine is een actief en kalmerend bestanddeel dat gericht inwerkt op de ongemakken van een gevoelige huid en deze actief verzacht. In dit artikel ontdekt u alle voordelen van neurosensine en vind je de oplossing om snel een einde te maken aan de ongemakken van een gevoelige huid.

Externe agressies lokken huidreacties uit

Als de huid is blootgesteld aan stress, agressie of allergenen nemen de zenuwen deze vorm van agressie onmiddellijk op. Hierbij laten ze neuropeptiden vrij, stoffen die zorgen voor huidreacties.

Neuropeptiden bestaan uit de stof P en CGRP (Calcitonine Gene Related Peptide), de voornaamste oorzaak van huidontstekingen. Deze neuropeptiden prikkelen de zenuwuiteinden en geven daardoor, tijdens het vrijkomen van histamine, pijnsignalen af die ontstekingsreacties veroorzaken op de huid zoals jeuk, roodheid, irritatie, oedeem, maar ook gevoel van ongemak (pruritus).

Bij een gevoelige of allergische huid gaan deze pijnsignalen enkel erger worden. De cutane zenuwuiteinden zullen meer en zwaarder beginnen te reageren op de externe agressies.

De voordelen van Neurosensine

Om de effecten van huidongemakken te bestrijden gebruikt het dermatologisch laboratorium van La Roche-Posay neurosensine. Dat is een actief bestanddeel afkomstig van een molecule die van nature al in ons lichaam aanwezig is. In de praktijk zal de neurosensine in onze producten de effecten van huidreacties van een gevoelige huid met neiging tot allergie indammen. Het kalmerend bestanddeel werkt in op zichtbare effecten van huidgevoeligheid, en helpt zo roodheid te verminderen.

Neurosensine zal ook helpen ongemakken zoals jeuk en uitslag te bestrijden. Na het uitvoeren van laboratoriumtests ontdekten onze onderzoekers dat Neurosensine een kalmerend effect had op de huid van vrijwilligers met een gevoelige en reactieve huid. Ze merkten er een afname van de intensiteit van de tekenen van de huidreactie. Dit actief bestanddeel is van groot belang voor het temperen van het ongemakken gepaard met het hebben van een gevoelige huid of huid met neiging tot allergie.

Welke producten bevatten Neurosensine

Ontdek Neurosensine in onze producten. U vindt het kalmerende bestanddeel terug in de Ultra producten van het Toleriane gamma: Toleriane Ultra Dermallergo Neurosensine 0,1% Serum, Toleriane Ultra, Toleriane Ultra Fluide en Toleriane Ultra Oogcontour.

Aanbevolen voor u

See all articles

La Roche-Posay beveelt aan

Bekijk alle producten