Gouden regels

10 gouden tips voor een mooie huid

Img_10 gouden tips voor een mooie huid

Een mooie en gezonde huid verdient dageljks een beetje aandacht. Volg deze aanbevelingen na het douchen, tijdens de vakantie, bij koud weer... Uw huid kan er alleen maar zachter, soepeler en stralender door worden!

Rule 1

Ik bescherm mezelf tegen de zon

Om uw huid gezond te houden, kunt u beter niet onbeschermd in de zon gaan. Breng een zonnecrème aan met een beschermingsfactor aangepast aan uw huidtype. En breng deze geregeld opnieuw aan. Tijdens de warmste uren van de dag kunt u ook verder het beste in de schaduw blijven.

Rule 2

Zachte zeep voor mijn huid

Droogt uw lichaamshuid gemakkelijk uit, vooral na het douchen? Was u dan met zachte, zeepvrije producten. Producten die te sterk reinigen kunnen de huid uitdrogen en heel onbehaaglijk doen aanvoelen. Geef de voorkeur aan overvette zeep.

Rule 3

Douchen maar!

Neem liever een douche dan een bad. Zo raakt uw huid minder gedehydrateerd. Stel ook de juiste watertemperatuur in: beter lauw dan warm. Af en toe een bad mag best voor wie het echt niet kan laten. Maar blijf er dan niet te lang in!

Rule 4

Deppen is de kunst

Spoel uw huid goed af voor u de douche verlaat, om elk spoortje reinigingsproduct te verwijderen. Dep uw huid dan overal snel droog met een handdoek. Wat u beter niet kunt doen,  is hard wrijven.

Rule 5

Vergeet niet te hydrateren

Dit is een goede gewoonte voor elke dag. Nadat u zich voorzichtig hebt drooggedept met een handdoek, mag u niet vergeten uw huid goed te hydrateren met een aangepaste crème. Op die manier herstelt u de hydrolipidenfilm van uw opperhuid. En vergis u niet: élke huid moet worden gehydrateerd!

Rule 6

Bij koud weer kleed ik me warm aan

Hebt u gemerkt dat uw huid 's winters extra gevoelig wordt? Door de kou, maar ook door wind en zon, gaat uw huid inderdaad uitdrogen, waardoor deze trekt en prikt. Kleed u dus warm aan zodra de temperaturen gaan dalen. En vergeet daarbij ook uw handen niet!

Rule 7

Naar hartelust water

Om uw huid te onderhouden, heeft uw organisme behoefte aan voldoende vocht. Drink dus voldoende, namelijk zo'n 1,5 liter per dag. Een glas water bij het opstaan, een thee bij de lunch, de hele dag door mineraalwater, 's avonds een kruidenthee.... Zo voorziet u in uw dagelijkse behoefte aan water.

Rule 8

Ik eet gezond en evenwichtig!

Een gezonde, evenwichtige voeding is goed voor het hele lichaam, dus ook voor uw huid. Zeker door dagelijks vijf stukken groenten en fruit te eten, die rijk zijn aan antioxidanten, houdt u uw huid mooi en gezond.

Rule 9

Een herstellende nachtrust

Slaap voldoende, uw huid zal er baat bij hebben! Respecteer de behoeften van uw lichaam en gun uzelf de slaap waar u behoefte aan hebt. 7, 8, 9 uur... het aantal uren slaap waar u behoefte aan hebt is genetisch bepaald.

Rule 10

Stop met roken!

Rookt u? Bedenk dan dat roken absoluut niet goed is voor uw huid. Het maakt haar dof en sneller oud. Een goed argument om u ertoe aan te zetten uw laatste sigaret te doven, vindt u niet?

Aanbevolen voor u

See all articles