Achtergrondinformatie

Madecassoside: van nature goed voor de huid

Img_Madecassoside:  van nature goed voor de huid

Wist je dat madecassoside het genezingsproces van je huid tot zeven dagen kan versnellen? Door enerzijds ontstekingen te remmen en anderzijds de productie van nieuwe huidcellen te boosten en de vernieuwing van keratinocyten te reguleren is het  een krachtig ingrediënt om een geïrriteerde huid te kalmeren en de huidbarrière sneller te helpen herstellen. Lees hier hoe dit ingrediënt voor jouw huid het verschil kan maken.

Madecassoside: een krachtig ontstekingsremmend ingrediënt

Madecassoside is een bioactieve molecule afkomstig van het Centella Asiatica kruid met herstellende werking. Dat komt omdat het in de eerste plaats ontstekingsremmend werkt. Het herstelproces van je huid bij een oppervlakkige of diepere wonde is namelijk een complex en lang biologisch proces. De eerste 24 uur heeft je huid nodig om het bloeden te stoppen. Vervolgens treedt het immuunsysteem in werking (tussen de 1 en 3 dagen) om infecties te vermijden. In deze fase bewijst de ontstekingsremmende functie van madecassoside in een eerste fase zijn nut.

Enerzijds geeft madecassoside de interleukinen IL-1 en IL-8 een boost, een groep van natuurlijke stoffen geproduceerd door onze witte bloedlichaampjes om ons lichaam te helpen met de bestrijding van ziektes en infecties. Anderzijds krijgt ook de prostaglandine PGE2 een boost: een groep hormoonachtige stoffen die wordt afgegeven door onze bloedvatwanden als reactie op infecties of ontstekingen. Door zijn ontstekingsremmende werking zorgt madecassoside er op deze manier dus voor dat het effectief ‘helen’ van de huid in een volgende fase sneller in werking kan treden.

Madecassoside: herstellend en verstevigend voor je huid

Als ingrediënt in verzorgingsformules heeft madecassoside een herstellende voor je huid. Het helpt bij het herstel van de beschermende huidbarrière en ondersteunt de natuurlijke celvernieuwing van de opperhuid. Op die manier wordt de huid vernieuwd en terug opgebouwd.

Precies daarom is het een hoofdingrediënt in de Cicaplast Balsem B5 en Gel B5 van La Roche-Posay, verzorgingsproducten specifiek voor een  kwetsbare huid. Geformuleerd in deze producten ondersteunt madecassoside de natuurlijke celvernieuwing om zo de huidbarrière te helpen herstellen. Madecassoside heeft ook zijn effect in anti-aging producten. Tijdens het huidverouderingsproces worden onder andere het collageen en elastine in onze huid verminderd.

Daarom heeft La Roche-Posay madecassoside,  eigenschappen, toegevoegd aan het Hyalu B5 serum. Het geeft een extra boost aan het herstellend effect van vitamine B5 en de volumegevende werking van hyaluronzuur.

Aanbevolen voor u

See all articles