Vervuilingsalert

Droge keel, prikkelende ogen, ademhalingsproblemen…
En welke impact heeft vervuiling op je huid?

Anti-vervuilingsroutine: reinigen, herstellen en beschermen

v_article-routine_pollution.jpg (All-Rights)

In de Chinese steden vormt luchtvervuiling een enorme bedreiging voor de gezondheid. Naast andere kwalijke effecten brengt vervuiling ook schade toe aan de huid, de eerste barrière tegen externe agressies.

La Roche-Posay neemt het voortouw: een baanbrekende epidemiologische studie in China.

La Roche-Posay bestudeert al ruim 15 jaar de effecten van vervuiling op de huid. Omdat vervuiling een toenemend probleem wordt, heeft L'Oréal Research een epidemiologische studie uitgevoerd in Mexico en in China. Voor deze unieke studie in de cosmeticawerld richtte La Roche-Posay een internationale raad van experts op. Bovendien werkte La Roche mee aan 3 belangrijke wetenschappelijke publicaties in toonaangevende tijdschriften.

In deze publicaties werd de impact van vervuiling op de huid aangetoond en werd vervuiling aangeduid als een factor die de huidgevoeligheid doet toenemen en inflammatoire huidaandoeningen, zoals eczeem, urticaria, allergieën en acne verergert.

Inzicht in de schadelijke effecten van vervuiling

De huid staat de hele dag in contact met luchtvervuiling en dan met name ozon en PM2.5 of fijnstof. Deze polluenten (vervuilende deeltjes) kunnen zich op de huid hechten en de kleinste deeltjes kunnen zelfs tot in de opperhuidcellen dringen. Ze tasten de huidbarrière aan en belemmeren de goede werking ervan. Resultaat: mensen met een gevoelige huid die last hebben van inflammatoire huidaandoeningen krijgen nog sterkere ontstekingsverschijnselen.

Bovendien wordt het effect van polluenten op de huid versterkt door UV-straling, zon en zelfs warmte. Onder invloed van deze combinatie van factoren wordt de huid gevoeliger en kunnen vervuilende deeltjes zich nog gemakkelijker aan de huid hechten. UV-straling en vervuiling versterken niet alleen inflammatoire aandoeningen, maar leiden ook tot dehydratatie, oxidatie, vroegtijdige veroudering en pigmentstoornissen.

Wat je moet doen om je huid te beschermen tegen luchtvervuiling

De huid moet dagelijks gereinigd, hersteld en beschermd worden om beter bestand te zijn tegen deze dagelijkse agressies:

  • 1Zowel 's morgens en 's avonds te gebruiken: het  Micellair Water Ultra Gevoelige huid van La Roche-Posay reinigt de huid en verwijdert make-up en polluenten uit de poriën zonder de huid te irriteren.
    Resultaat: 95% van de vervuilende deeltjes (PM2.5) zijn verwijderd.
  • 2Toleriane Ultra  hoort aangebracht te worden na het  Micellair Water Ultra Gevoelige huid met als doel het versterken van de huidbarrière en het voorkomen dat PM2.5 stofdeeltjes zich gaan vastzetten in de poriën.
  • 3Beschermende zonneproducten van La Roche-Posay  met SPF 50  beschermen de huid tegen UV-stralen en in het bijzonder tegen UVA-straling (de gevaarlijkste) en voorkomen dat fijnstof - ook de allerkleinste PM2.5-deeltjes - zich op de huid gaan hechten.

Onze aanbevelingen

Behalve het gezicht behoren ook de hals en de onderste halslijn tot de zones die het meest zijn blootgesteld aan de schadelijke effecten van luchtvervuiling: gebruik, om het even welk zonneproduct van La Roche-Posay met SPF 50 om die te beschermen tegen polluenten.


1 Bron: Xu F, Yan S, Wu M, Li F, Xu X, Song W, et al. Ambient ozone as a risk factor for skin disorders. Br J Dermatol 2011;165:99–228.
2 Bron: L'Oréal Research & Innovation, Pham DM, Boussouira B, Moyal D, and Nguyen QL, Oxidization of squalene, a human skin lipid: a new and reliable marker of environmental pollution studies, International Journal of Cosmetic Science, 2015, 1–9.
3 Bron: L'Oréal Research & Innovation, Lefebvre MA, Pham DM, Boussouira B, Bernard D, Camus C and Nguyen QL, Evaluation of the impact of urban pollution on the quality of skin: a multicentre study in Mexico, 2015, 1–10