0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_SCARS | |

PARENTS' CORNER

Littekens & wondjes

Hoe de littekens en de wondjes van mijn kind behandelen?

Littekens & wondjes

Littekens in de zon: dingen die je moet weten

Img_Littekens in de zon: dingen die je moet weten

Wat maakt littekens kwetsbaar voor de zon?

Verse littekens (die nog roos zijn en aan het helen zijn) zijn uiterst gevoelig voor UV-stralen en kunnen gemakkelijk verbranden. De combinatie van ontsteking van de helende weefsels en blootstelling aan de zon kan aanleiding geven tot postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH), waardoor het litteken en de omgevende huid donkerbruin kan worden. Deze verkleuring kan maanden of zelfs jaren duren. Het is dus belangrijk om de huid goed te beschermen. Het spreekt voor zich dat blootstelling aan de zon zonder een geschikte zonnebescherming aanleiding kan geven tot kanker.

Ontdek nu: Save Your Skin

Moet ik mijn litteken tegen de zon beschermen?

Tijdens ongeveer een jaar vereist je litteken dus zeker bijzondere zorg. Voor je de deur uitgaat, zorg ervoor dat je je litteken beschermt met een zeer hoge zonnebescherming (SPF 50+ is ideaal). Je huid proberen te bruinen om een litteken te verbergen is nooit een goed idee en zal waarschijnlijk leiden tot een nog zichtbaarder litteken. Onthoud dat alle vormen van huidbeschadiging (en dus ook tattoes!) kunnen aanleiding geven tot overmatige pigmentatie wanneer de huid aan de zon wordt blootgesteld. Ongeacht de wonde is het ordewoord: BESCHERMING!

PARENTS_CORNER_SCARS_AND_SUN_IMG_02

Wat gebeurt er als mijn litteken bruin of zwart is?

Als je litteken bruin of zwart is geworden, soms met een donkere “halo” rond, dan heb je waarschijnlijk een hypergepigmenteerd litteken. Dit is gewoonlijk te wijten aan blootstelling aan de zon tijdens het helingsproces van een vers litteken. Aangezien het litteken meerdere jaren donker kan blijven, gaan sommige mensen naar hun dermatoloog voor een behandeling (laser, depigmentatie, heelkundige bijwerking). Alle behandelingen zullen enige tijd vragen en vallen niet goedkoop uit. Het oude spreekwoord “voorkomen is beter dan genezen” is dus zeker van toepassing.

Aanbevolen producten

Alle producten bekijken