Last van een droge tot zeer droge huid?

Img_Last van een droge tot zeer droge huid?

De droge tot extreem droge huid

De droge huid kenmerkt zich doordat het een ruwer oppervlak heeft dan de rest van het lichaam. Dit wordt vrijwel altijd veroorzaakt door een vochttekort en een lipidentekort (huidvetten). Hierdoor kunt u dat nare, trekkerige gevoel krijgen. Is de huid zeer droog, dan voelt deze ook pijnlijk en schraal tot het punt dat er zelfs kleine scheurtjes, rimpeltjes en schilfers kunnen ontstaan. Dit trekkerige gevoel treedt in het gezicht vaak op nadat u de huid heeft gereinigd, maar de rest van het lichaam kan ook last hebben van een droge huid. Het kan zich echter ook beperken tot een plaatselijke zone, zoals een droge hoofdhuid. De droge huid heeft daarom een speciale verzorging nodig om verdere schade te voorkomen.

De beste reiniging: zonder alcohol

Voor de droge tot extreem droge huid is het van belang dat er alcoholvrije producten gebruikt worden. De vochtbalans moet worden hersteld omdat de huid dit (tijdelijk) zelf niet kan. Daarom moeten verzorgingsproducten ondersteunend werken en alcohol droogt in deze situatie alleen maar uit. Let daarom goed op de ingrediënten bij het uitkiezen van uw verzorgingsproduct voor de droge huid , zodat deze daadwerkelijk de goede samenstelling hebben om de huid te helpen. Denk verder aan de volgende zaken die u in het dagelijks leven kunt doen om de droge huid te verlichten:

  • Te vaak en te warm douchen droogt de huid verder uit, het spoelt de herstellende huideigen vetten namelijk weg.
  • Genoeg drinken (vooral water en thee zijn in dit geval goed), voldoende groenten en fruit eten en niet roken bieden de droge huid van binnenuit ondersteuning.

De experts van La Roche-Posay hebben in samenwerking met dermatologen wereldwijd 10 gouden regels opgesteld die essentieel zijn om de droge huid verder te ondersteunen. Lees links verder met welke kleine aanpassingen in uw dagelijks leven u al veel voor uw extreem droge huid kunt doen.

Aanbevolen voor u

See all articles