0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Terug naar www.laroche-posay.be/nl
Save your skin

Lange UVA-straling: een alomtegenwoordig en onzichtbaar gevaar

Zonder dat we het beseffen staan we het hele jaar door voortdurend bloot aan lange UVA-straling.
Dit wordt passieve blootstelling genoemd. Dit type zonnestralen dringt door wolken, glas en zelfs doorheen de epidermis naar de dermis.

Img_Lange UVA-straling: een alomtegenwoordig en onzichtbaar gevaar

Zonder dat we het beseffen staan we het hele jaar door voortdurend bloot aan lange UVA-straling. Dit wordt passieve blootstelling genoemd. Dit type zonnestralen dringt door wolken, glas en zelfs doorheen de epidermis naar de dermis.

Wat zijn de effecten van lange UVA-straling?

Hoe langer de UVA-stralen, hoe dieper ze in de huid dringen. Daarbij veroorzaken ze soms huidschade die onomkeerbaar kan zijn:

  • Pigment- en kleurstoornissen, zoals een zwangerschapsmasker, donkere vlekken en een grauwe teint.
  • Zonneallergieën en intolerantie: zoals alle UV-straling kan ook lang UVA roodheid, huidvlekken en jeuk veroorzaken.
  • Fotoveroudering of vroegtijdige veroudering: vermindering van de huidelasticiteit en verslapping, wat de vorming van rimpels bevordert.

Cijfer:

Het aardoppervlak wordt dagelijks bestraald door UV: 95% van die straling is UVA en 5% is UVB. Daarbij is lang UVA goed voor 75% van de totale straling. Om zeker te zijn dat je zonneproduct een optimale bescherming biedt, moet je nagaan of het logo op de verpakking staat en moet het beantwoorden aan de specifieke EU-aanbevelingen omtrent zonnebescherming.

Zeer hoge bescherming met Anthelios XL

Het dermatologisch laboratorium La Roche-Posay ontwikkelt al bijna 30 jaar zonneproducten voor alle types gevoelige huid, en zowel voor volwassenen als kinderen. Met zijn efficiënte UVB- en UVA-filtering biedt het Anthelios-gamma een bescherming die dubbel zo streng is als de Europese aanbeveling. Zo biedt de nieuwe Ultra-lichte Fluide 50+ zeer hoge UVB-bescherming en UVA-bescherming die nog hoger ligt dan bij de oude formule (PPD 42, d.w.z. vier punten hoger) en zelfs beschermt tegen lang UVA, dit alles in een ultra-lichte textuur die onzichtbaar is op de huid.

La Roche-Posay wordt voorgeschreven door
25.000 dermatologen overal ter wereld.

La Roche-Posay werkt al 30 jaar samen met dermatologen overal ter wereld om het leven van mensen met een gevoelige huid te verbeteren

Een gamma aanbevolen door experts

Anthelios is verkrijgbaar in fluide, olie, melk, gel of spray: een ruime keuze aan texturen die comfort en bescherming combineren zonder afbreuk te doen aan de tolerantie, een garantie voor regelmatig gebruik. Anthelios respecteert de behoeften en specifieke vereisten van elk huidtype en biedt zijn producten aan in verschillende formaten en met verschillende beschermingsniveaus (hoge SPF 30 bescherming of zeer hoge SPF 50+ bescherming). De combinatie van hoge UVA- en UVB-filtering beschermt je tegen de onmiddellijke onaangename effecten van de zon, zoals verbranding, maar ook tegen schade op lange termijn, zoals zonveroudering.

DE BESTE BESCHERMING TEGEN DE ZON VOOR MIJ

Ons 3-stappenplan om jezelf te beschermen tegen kanker