• Home>
  • Lichaam>
  • Achtergrondinformatie : Hoe verzorg je een getatoeëerde huid?

Achtergrondinformatie

Hoe verzorg je een getatoeëerde huid?

Elke huid heeft z'n eigen specifieke verzorging nodig, maar bij een getatoeëerde huid moet er met verschillende elementen rekening worden gehouden. Wilt u uw tatoeage steeds even mooi houden, zonder dat de kleuren vervagen? Volg dan hier al onze adviezen voor een mooie getatoeëerde huid.

Voor een mooie tatoeage waarbij de kleuren na een tijd niet vervagen, moet je voor en na de tatoeage je huid verzorgen. Het is dus noodzakelijk om uw huid voor de afspraak te hydrateren. Zeker als u een droge huid heeft, die van nature gevoeliger is voor tatoeagenaalden.

Tijdens de sessie zullen de naalden van de tatoeëerder in het bovenste gedeelte van de opperhuid een kleine hoeveelheid inkt afzetten, net onder de epidermis. Indien het tatoeëren aanvankelijk pijnloos en simpel leek, vergis u niet. Vaak zal uw huid nadien beginnen reageren op de inplanting van inkt en zal uw lichaam dit beschouwen als een aanval.

Op het einde van de sessie zal de tatoeëerder, om de risico's op infecties zoveel mogelijk te vermijden, een bacteriedodende zalf smeren en een verband aanleggen. Deze eerste barrière zal de kwetsbare getatoeëerde huid beschermen tegen stof en bacteriën die in de lucht aanwezig zijn.

De genezingsfase

Zorgen voor uw getatoeëerde huid

allergie uitleg

Na een paar uur kan het verband worden verwijderd, maar dan begint pas de delicate genezingsfase. De huid heeft na een tatoeage ongeveer 2 tot 3 weken nodig om te herstellen afhankelijk per persoon en waar er getatoeëerd is. Tijdens de genezingsfase is het belangrijk om de nodige zorg te besteden aan uw huid zodat het ontwerp van de tattoo langdurig tot zijn recht komt en de kleuren na een tijd niet vervagen.

Beetje bij beetje zullen er op de oppervlakte van de getatoeëerde huid schilfers worden gevormd, die er na enkele dagen spontaan af zullen vallen. Dit proces is volstrekt normaal en moet zijn gang gaan. Toch is het soms moeilijk om deze schilfers, door de jeuk die ontstaat, er niet af te krabben.

Een droge huid heeft alle lipiden, vitaminen en mineralen nodig om zich te kunnen herstellen. De barrièrefunctie van de huid, die door de tatoeage is aangetast, kan tekenen van ontsteking vertonen. Vandaar de noodzaak aan hydraterende, kalmerende en herstellende verzorging. Om mogelijke reacties te verzachten en het huidherstel te ondersteunen, kan Cicaplast Balsem B5 SPF50 de door de tatoeage verzwakte huidbarrière helpen herstellen en tegelijkertijd de huid beschermen tegen UVA/UVB-stralen.

Milde en zachte reiniging

Het nemen van uw dagelijkse douche loopt in de genezingsperiode ook anders. Het is aan te raden om een milde douchegel te gebruiken met een fysiologische pH-waarde en zonder parfum, zoals bijvoorbeeld Cicaplast Wasgel B5 voor een zachte en zuiverende reiniging. In deze fase is het verboden om te gaan zwemmen in het zwembad of in de zee. Je moet wachten tot de huid goed hersteld is.

Dagelijkse hydratatie en bescherming van de getatoeëerde huid

Na de genezingsperiode van de getatoeëerde huid, is het belangrijk om uw huid nog steeds extra goed verzorgen. Een goede hydratatie ondersteunt de huidbarrière en de stevigheid van de huid. Daarom is het ideaal om Cicaplast B5 SPF50 Balsem dagelijks te blijven gebruiken na de genezingsfase. Naast de verzachtende en herstellende werking bevat de balsem ingrediënten om de huid intens te hydrateren en te beschermen tegen UVA- / UVB-stralen.

Wees er ook van bewust dat de getatoeëerde huid kwetsbaarder is in de zon, vooral tijdens de drie eerste maanden van je tatoeage. Uv-stralen zijn gevaarlijk voor je huid, maar kunnen ook je tatoeage aantasten. Blootstelling aan de zon moet daarom ten koste van alles worden vermeden in de eerste maanden. Daarna zal, ongeacht de leeftijd van uw tatoeage, telkens een zonnebescherming van factor 50 nodig zijn om te voorkomen dat de UV de pigmenten van uw tattoo niet aantasten.

  • Facebook
  • Pin

Aanbevolen voor u

See all articles

La Roche-Posay beveelt aan

Bekijk alle producten