Achtergrondinformatie

De intolerante huid: een complexe realiteit

Img_De intolerante huid: een complexe realiteit

Een intolerante huid heeft last van roodheid, prikkeling en irritatie. Om het dagelijkse comfort van deze tere huid te verbeteren is de gulden regel: hypoallergene formules gebruiken die het kwetsbare evenwicht van deze huid ontzien.

Symptomen

Een overdreven reactie van de huid

De intolerante huid is sterker onderhevig aan externe agressies; ze voelt dagelijks onbehaaglijk aan en is zeer snel geïrriteerd. Men herkent deze huid aan bepaalde symptomen die in mindere of meerdere mate aanwezig zijn. Zo heeft een intolerante gezichtshuid bijvoorbeeld last van roodheid en een kriebelend gevoel. Ze trekt, voelt verhit aan of jeukt. Ze kan ook branderig aanvoelen.

Oorzaken

Een allergisch terrein

De intolerante huid gaat over het algemeen gepaard met een allergisch terrein en is bijgevolg bijzonder gevoelig voor bestanddelen uit cosmeticaproducten. De meest voorkomende allergenen zijn parfums en conserveermiddelen.
Hierdoor kan de huidbarrière beschadigd raken en zijn beschermende rol niet meer ten volle kunnen uitoefenen. De huid raakt gemakkelijk gedehydrateerd, kan verhit aanvoelen en gaan trekken.

Behandelingen

Doel: hydrateren en de huidgevoeligheid verminderen

Een intolerante huid verzorgen en dagelijks comfort verschaffen vergt bepaalde goede gewoonten:

  • de huid in alle zachtheid reinigen met een huidreinigende fluid.
  • de reiniging afronden met thermaal bronwater, dat kalmerend en irritatiewerend werkt.
  • een kalmerende, beschermende crème gebruiken die specifiek ontwikkeld is voor de intolerante huid, met uiterst zuivere formules en een minimum aan bestanddelen.
Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij uw dermatoloog.

Aanbevolen voor u

See all articles