3 vragen aan een expert

"Om de levenskwaliteit met een gevoelige huid te verbeteren, zijn preventieve gewoonten en vooral hydratatie een must."

Img_"Om de levenskwaliteit met een gevoelige huid te verbeteren, zijn preventieve gewoonten en vooral hydratatie een must."

Heb je een gevoelige huid? Om irritatie en onbehagen vaarwel te zeggen, neem je best enkele eenvoudige preventieve gewoonten aan, waaronder dagelijkse hydratatie van je huid.

Context

Jeuk ten gevolge van een zeer droge huid, de oorzaak van heel wat narigheid

Een zeer droge en gevoelige huid kan op gezette tijden gaan jeuken. Het is dan heel normaal dat je geneigd bent om te gaan krabben. Dat krabben biedt echter maar tijdelijk verlichting en brengt nog meer schade toe aan de al verzwakte huidbarrière. Die aangetaste huidbarrière laat dan gemakkelijker irriterende stoffen en allergenen binnendringen, die op hun beurt voor nog meer jeuk zorgen en je nog meer aanzetten tot krabben … En zo wordt dus een vicieuze cirkel op gang gebracht.

Kan je die cirkel doorbreken door je huid te hydrateren en te voeden?

Emolliëntia zijn van essentieel belang voor een gezonde lichaamshuid

Door de huid te hydrateren, herstel je haar hydrolipenfilm en de structuur van de huidbarrière. Hydrateer je huid minstens eenmaal per dag intensief, zelfs in perioden waarin je huid er minder behoefte aan lijkt te hebben. Lichte formules die toch sterk hydrateren, zoals LIPIKAR Gel-Fluide, zijn daartoe ideaal.

Wat kan je nog doen om irritatie te voorkomen?

Vermijd irriterende factoren om je huid geen geweld aan te doen

Probeer zo veel mogelijk allergenen (stof, huismijt) te vermijden. Kies voor aangepaste, hypoallergene toilet- en verzorgingsproducten. Eet gezond (veel vitamine A, C en E en essentiële vetzuren). Maak het ’s winters binnen niet te warm en verlucht regelmatig. Neem liever een douche met lauw water dan een bad, en gebruik daarbij altijd hypoallergene producten.

Aanbevolen voor u

See all articles