3 vragen aan een expert

PIGMENTVLEKKEN

Img_PIGMENTVLEKKEN

Witte vlekken (vitiligo) of pigmentvlekken (melasma, zwangerschapsmasker) in het gezicht zijn vaak heel ontsierend. Met doorsnee foundation kunnen die niet efficiënt worden gecorrigeerd. Welke make-up is hier dan aan te raden? Hoe wordt ze aangebracht? Het advies van een dermatoloog over het teintcorrigeren van pigmentvlekken.

1. HOE CORRIGEER JE PIGMENTVLEKKEN VOORZICHTIG?

Pigmentvlekken of een pigmentstoornis kunnen verergeren als de huid geagresseerd wordt.

Men moet dus heel goed opletten welke producten bij het teintcorrigeren van pigmentvlekken of een pigmentstoornis te gebruiken. Make-up moet in alle zachtheid worden verwijderd met een niet-irriterend product dat met een watje wordt aangebracht. Make-up producten moeten ook een fijne textuur hebben om makkelijk te worden aangebracht en weer te worden verwijderd.

2. BESTAAN ER DEKKENDE MAKE-UP PRODUCTEN DIE TOCH EEN FIJNE TEXTUUR HEBBEN?

Ja, er bestaat specifieke make-up voor het teintcorrigeren van pigmentvlekken.

Dit worden "teintcorrigerende foundations" genoemd. Ze bevatten meer pigment dan  doorsnee foundations en hebben dus een sterker dekkend effect. Ze hebben ook een soepele textuur, waardoor ze makkelijk aan te brengen zijn. Bovendien zijn ze speciaal samengesteld voor gebruik op een fragiele huid, en  minimaliseren het risico op allergie of irritatie . Dit is essentieel voor het teintcorrigeren van pigmentvlekken of een -stoornis.

3. HEBT U SPECIALE TECHNIEKEN OM PIGMENTVLEKKEN TE MAQUILLEREN?

Men moet vooral niet proberen de gezichtshuid egaal te maken: dat zou geen natuurlijk resultaat geven.

Voor pigmentstoornissen gebruik ik 2 tinten: een lichte en een donkere. Die breng ik dan tokkelend met de vingertoppen aan (de lichte tint op de donkere huid en de donkere tint op de lichte huid), in kleine toetsen, waarbij ik de 2 tinten afwissel. Voor het teintcorrigeren van een enkele pigmentvlek adviseer ik dezelfde methode.

Aanbevolen voor u

See all articles