Gebruikerservaringen

« Ik heb mijn ouderdomsvlekken kunnen verminderen »

Img_« Ik heb mijn ouderdomsvlekken kunnen verminderen »

Op haar 38e zag Florence bruine vlekken opduiken in haar gezicht en op de bovenkant van haar handen. Deze vlekken noemen we ook wel eens ouderdomsvlekken of pigmentvlekken. Samen met haar dermatoloog is zij er met de juiste maatregelen in geslaagd om die efficiënt te behandelen.

Puistjes door puberteit

Florence, vertel eens wat meer over hoe die ouderdomsvlekken zijn opgedoken?

Enkele jaren geleden begonnen er zich geleidelijk aan bruine vlekken te vormen in mijn gezicht. Ook op de rug van mijn handen had ik er enkele. Mijn vijfjarige neefje Jules vroeg me zelfs eens hoe het kwam dat mijn handen vuil waren! Toen ik merkte dat die vlekken steeds duidelijker zichtbaar werden, begon ik me toch zorgen te maken.

Symptomen

Wat was jouw reactie op de ouderdomsvlekken?

Ik vond het alles behalve leuk. Het leek wel of mijn huid opeens 20 jaar ouder was geworden. Rimpels, dat is normaal, op mijn leeftijd heeft iedereen rimpels. Maar huidvlekken, dat is iets anders. Het deed me denken aan van die levervlekken die je ziet bij heel veel oude mensen. Mooi is het in elk geval niet, dus ik besloot om er iets aan te doen. Ik heb toen een dermatoloog bezocht, die mij heeft verteld dat veel mensen zogenaamde ouderdomsvlekken hebben, vooral door regelmatige blootstelling aan de zon. Hij heeft me een depigmenterend product voorgeschreven om de vlekken te doen verdwijnen en mijn huid dagelijks te beschermen tegen de zon.

De oplossing

Heeft dat depigmenterend product resultaat opgeleverd?

Het heeft 4 maanden geduurd voordat de ouderdomsvlekken echt gecorrigeerd waren. Maar het was het wachten waard! Uiteraard blijf ik nu de aanbevelingen van mijn dermatoloog opvolgen: ik ben te bang dat die vlekken opnieuw de kop zouden opsteken! Ik let dus op voor de zon en bescherm mijn huid het hele jaar door met een product met UV-filter. Bij felle zon gebruik ik ook een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Zonder mijn handen te vergeten! Ik ben heel blij dat ik heb kunnen afrekenen met die bruine vlekken, want ik dacht dat ik er nooit meer van af zou komen!

Aanbevolen voor u

See all articles