Een betere huid bij kanker

Je huid verzorgen en je beter voelen tijdens een kankerbehandeling

Onze acties

Share this article

Sinds 1975 zet La Roche-Posay zich in om mensen met een gevoelige of kwetsbare huid te helpen door hun levenskwaliteit en comfort te verbeteren.


v_article-actions-skinchecker

Actief in het opsporen van huidkanker

La Roche-Posay werkt al meer dan 10 jaar samen met dermatologen om het bewustzijn te verhogen om huidkanker te voorkomen. Het laboratorium werkt hierbij nauw samen met dermatologen en patiënten door deel te nemen aan exclusieve klinische studies, zijn dermatologische expertise te delen, mee te werken aan de opleiding van zorgverstrekkers en gratis te screenen op huidkanker in meer dan 30 landen wereldwijd.

Op de volgende pagina verneem je meer over de actie die La Roche-Posay onderneemt tegen huidkanker.  Skinchecker


Thermaal centrum speelt pioniersrol in de zorg voor kankerpatiënten

La Roche-Posay is het eerste thermaal centrum in Europa dat zich exclusief toelegt op de behandeling van huidaandoeningen. Het centrum biedt tal van behandelingen aan. In 2009 ging het zich toeleggen op de behandeling van huid aangetast door kankerbehandelingen. Als pionier terzake behandelt het thermaal centrum van La Roche-Posay jaarlijks zo'n 2300 patiënten waarvan de huid is aangetast door kankerbehandelingen.

Thermale post-kankerbehandelingen zijn een nieuwe therapeutische aanpak voor patiënten die na hun behandeling dermatologische en psychologische hulp nodig hebben. Twee observationele studies hebben zichtbare en duurzame resultaten bewezen bij patiënten die een thermale behandeling van 3 weken kregen in het thermaal centrum van La Roche-Posay. Hierbij bleek ook een uitstekende tolerantie en een merkelijk verbeterde levenskwaliteit, tot grote tevredenheid van de patiënten.

In 2015 kregen

2264

PATIËNTEN
THERMALE POST-KANKERBEHANDELINGEN
VAN LA ROCHE POSAY
(30% van de kuurgangers).

v_article-thermes_connetable.jpg

ESKIMO: een Europese werkgroep voor een beter begrip van de impact van kankerbehandelingen op de huid

La Roche-Posay heeft een werkgroep samengesteld met dermatologen en oncologen gespecialiseerd in huidproblemen die ontstaan bij de behandeling van huidkanker.Onder de naam European SKIn Management in Oncology (ESKIMO) heeft deze werkgroep de diverse neveneffecten van kankerbehandelingen geanalyseerd en geïdentificeerd, en geschikte huidverzorgingsproducten en make-up aanbevolen.

Het laboratorium heeft ook samen met de Eskimo-groep een algoritme* opgesteld met aanbevelingen en producten om de neveneffecten van kankerbehandelingen op de huid te voorkomen of te beperken.


v_article-commitment_actions-experts_NEW.jpg (LP602017)

Stakeholder in Professional Training

In 2013 ging La Roche-Posay zich meer toeleggen op de neveneffecten van kankerbehandelingen op de huid. Op die manier wil het de kloof tussen dermatologie en oncologie dichten. La Roche-Posay wil hierbij zijn knowhow inzake thermaal bronwater en de neveneffecten van kankerbehandelingen op de huid delen met zorgverstrekkers, met name artsen, verplegers, visagisten en apothekers.

Op die manier draagt La Roche-Posay bij tot de opleiding van duizenden zorgverstrekkers wereldwijd en is het betrokken bij diverse initiatieven om patiënten te leren hoe producten optimaal te gebruiken.


Producten zijn in real-time getest onder medisch toezicht

In een streven naar een steeds betere aanpak van de ongemakken, verrichtte La Roche-Posay tal van klinische en observationele studies die aantonen dat de producten goed worden verdragen en een positieve impact hebben op de neveneffecten van kankerbehandelingen op de huid.

Met heilzaam thermaal bronwater en de expertise inzake gevoelige huid, werkt het Laboratoire Dermatologique La Roche-Posay intensief mee aan de zorg voor mensen die aan kanker lijden.

7 gepubliceerde studies

TONEN AAN DAT
LA ROCHE POSAY-PRODUCTEN
EFFECTIEF NEVENEFFECTEN BESTRIJDEN
EN DE LEVENSKWALITEIT VAN PATIËNTEN VERBETEREN
tijdens een behandeling.

v_article_our-actions_supervision_NEW.jpg (LP602017)

Workshop corrigerende make-up: een echte steun voor kankerpatiënten

De allereerste workshop corrigerende make-up werd in 1994 gehouden in het 1e Europese Thermaal Centrum voor Dermatologie in het stadje La Roche-Posay. Dit project was bedoeld om de levenskwaliteit van kankerpatiënten tijdens hun behandeling te verbeteren. Het aanleren van corrigerende make-uptechnieken helpt patiënten vrede nemen met hun uiterlijk en aan zelfvertrouwen winnen in hun strijd tegen kanker. Deze workshops bieden patiënten de kans om gehoord te worden, ervaringen te delen en te leren. Zo voelen patiënten zich beter, leggen ze nieuwe sociale contacten en vinden ze hun levenslust terug.

Het Laboratoire Dermatologique La Roche-Posay steunt dit initiatief op twee manieren: met zijn hoogtolerante make up-producten zoals pigmentrijke producten voor gevoelige huid die zich makkelijk laten aanbrengen en efficiënt camoufleren, en met het sponsoren van nieuwe workshops wereldwijd. Tot nu toe werden in heel de wereld al 90 workshops opgestart.


*Algorithm for dermocosmetic use in the management of cutaneous side effects associated with targeted therapy in oncology" gepubliceerd door het prestigieuze Journal of the European Academy of Dermatology & Venereology and Breast Cancer.