Achtergrondinformatie

How to make-up: een stralende look tijdens je kankerbehandeling

Img_ How to make-up: een stralende look tijdens je kankerbehandeling

Je huid kan er tijdens een kankerbehandeling wat valer en vermoeider uitzien en wordt doorgaans ook wat gevoeliger met een rode en/of droge huid als resultaat. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen make-up meer kan dragen, in tegendeel. Onze make-up artieste toont je in onderstaande video hoe je zelf eenvoudig aan de slag kunt met producten op maat van een gevoelige huid, zonder parfum en alcohol. Zo zie je er niet alleen goed uit, ook je zelfvertrouwen krijgt een instant boost!

Make-up voor gevoelige huid - Kathleen VANDERWEEN - Visagist

PARA_DISPLAYTYPE_TEXT_GALLERY

Stralend doorheen je behandeling: een make-up look in vijf stappen

In vier eenvoudige stappen creëer je zelf gemakkelijk een stralende teint.  


1. Reinig je huid
Een goed begin is het halve werk. En dat doe je door je huid zachtjes maar effectief te reinigen. Vermijd kraantjeswater alsook reinigers met alcohol, daarmee droog je je huid uit. Je huid in alle zachtheid reinigen doe je met een mild reinigingsproduct en een wattenschijfje of ultrazacht microvezeldoekje. Doe dit al ‘deppend’ en vermijd dat je je huid ‘schuurt’.


2. Hydrateer je huid
Na de reiniging is het essentieel om je huid voldoende te hydrateren. Zo verminder je roodheid, maar ook andere uitwendige tekenen van droogte of ongemakkelijkheden zoals een tintelend gevoel. Kies voor een hydratatie zonder toegevoegd parfum en met een fijne textuur die gemakkelijk kan indringen in je huid en breng deze indien nodig meermaals per dag aan. Vergeet de gevoelige zone rond je ogen niet te hydrateren met een aangepaste verzorging en sla ook je hals niet over.


3. Breng een foundation aan
Het is volkomen normaal dat je huid er tijdens de behandeling wat bleker en vermoeider kan uitzien. Met een fijn laagje foundation geef je je huid opnieuw haar natuurlijke glow terug. De beste tint kies je door de kleur van de foundation af te toetsen aan de binnenkant van je pols en in geval van twijfel, neem dan een tint die iets lichter is. Een tint die donkerder is en niet zo dicht bij je eigen huidskleur aanleunt, zal je alleen maar ouder doen lijken. Breng de foundation bij voorkeer met een grote borstel of beauty blender aan, zo vermijd je dat je vingers de talgproductie activeren.

TIP: Heel wat foundations bevatten tegenwoordig een UV-filter. Op die manier bescherm je je huid die doorheen je behandeling sowieso extra gevoelig is voor zonlicht.

Het aanbrengen van een foundation om een goede uitstraling te krijgen, is een advies voor zowel voor vrouwen als voor mannen.


4. Kies voor een warme oogschaduw
Zonder wimpers en/of wenkbrauwen heb je een minder sprekende blik en zie je er misschien wat vermoeid uit. Maar ook dat hoeft niet te betekenen dat je je blik niet kunt laten spreken. Met een wenkbrauwpotloodje teken je gemakkelijk wenkbrauwen op een natuurlijke manier. Zet je ogen extra in de kijker met een oogschaduw die je oogkleur nog beter tot zijn recht laat komen. Vermijd witte of teveel glitteroogschaduw, maar experimenteer voluit met warme en nude kleuren om je ogen te laten stralen!

5. Verfris uw teint de hele dag door indien nodig.
Verzacht een opwarmingsgevoel met thermaal water, zelfs op make-up.

Aanbevolen voor u

See all articles