0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_SCARS | |

PARENTS' CORNER

Littekens & wondjes

Hoe de littekens en de wondjes van mijn kind behandelen?

Littekens & wondjes

Hoe verzorg je het litteken van je kind - de 6 gouden regels

Er zijn enkele eenvoudige stappen die je kan ondernemen om het uitzicht van het litteken te verbeteren. Ook al is het niet altijd mogelijk om te vermijden dat je kind valt en een litteken krijgt, kun je de huid wel altijd helpen om beter te helen en een zachter, vlakker en witter litteken te verkrijgen.

Img_Hoe verzorg je het litteken van je kind - de 6 gouden regels

1. Hou het litteken schoon om ontsteking te vermijden

Reinig het litteken minstens een keer per dag op milde wijze of wanneer het wordt blootgesteld aan een vuile of stofferige omgeving. Bv.: na school, bij terugkeer uit het park, enz. Gebruik een hypoallergene reinigingsgel die mild genoeg is om op een helende huid te gebruiken en de littekenvorming te bevorderen.
Gebruik niet te veel ontsmettingsmiddelen zoals waterstofperoxide aangezien die de nieuwe huidcellen kunnen doden en de heling vertragen.

2. Vermijd de huid te rekken

Aan de huid trekken kan zorgen voor een breed litteken of zelfs ‘de draadjes kapottrekken’ waardoor je litteken opnieuw kan opengaan. Vermijd: 

  • Activiteiten die te veel spanning op het litteken zetten (zoals bepaalde sporten of speelactiviteiten) gedurende meerdere weken.
  • Kledij die op de helende huid wrijft.

3. Zorg ervoor dat je de draadjes op tijd eruit haalt

Als je ze te vroeg verwijdert zou het litteken opnieuw kunnen opengaan, verwijder je ze te laat dan zouden ze sporen kunnen laten. Verlaat de praktijk van je dokter niet zonder duidelijke instructies over wanneer en hoe je de draadjes moet laten verwijderen (als ze niet oplosbaar zijn).

4. Gebruik een helende crème om de huid te helpen herstellen

Kies een goede helende crème bij je buurtapotheek. Je moet een crème nemen die de huid helpt te verzachten, te helen en te beschermen. Je kunt ze beginnen te gebruiken zodra de wonde gesloten en droog is.

5. Combineer een helende crème en massagetechnieken

Het litteken masseren kan het helingsproces optimaliseren door een nette en gezonde heling te bevorderen. Masseer het litteken dus minstens een keer per dag. 

6. Hou het litteken uit de zon

Verse littekens kunnen een donkere pigmentatie vertonen wanneer ze aan UV-stralen worden blootgesteld. Kies dus een verzachtende crème met een zeer hoge zonnebescherming (SPF 50+).

Aanbevolen producten

Alle producten bekijken