0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_ECZEMA | |

PARENTS' CORNER

Atopie

Hoe de huid met neiging tot atopie behandelen?

Atopie

Hoe omgaan met badtijd als je kind eczeem heeft?

De reiniging van een atopische huid vergt speciale aandacht om verdere irritatie en een trekkerig gevoel te voorkomen. Volg een aantal stappen om het beste te maken van deze tijd om te babbelen, te spelen, de band te versterken en samen te zijn om hun huid weer soepel en comfortabel te maken.

Img_Hoe omgaan met badtijd als je kind eczeem heeft?

1 - DE IDEALE TEMPERATUUR

Als het water te warm is, dan droogt de huid uit en zal de jeuk verergeren. Als het water te koud is, dan kan het dit speciale moment voor ouders en kinderen vergallen. Een temperatuur tussen 32 en 34 graden is ideaal om het huidevenwicht te behouden.

2 – DE JUISTE TIMING

Probeer de tijd in het bad te beperken tot ongeveer 10 minuten.

3 – ZACHTER WATER

Hoe harder het water, hoe groter het risico is op nieuwe jeukopstoten. Voeg indien nodig enkele druppels reinigende olie aan het water toe om het zachter te maken en het voor de huid comfortabeler te maken.

4 – GESCHIKTE REINIGENDE PRODUCTEN

Zeep is de vijand van de atopische huid. De hoge pH-waarde irriteert namelijk de opperhuid. Bijgevolg verandert het de hydrolipidische laag die de huid tegen externe stress beschermt. Kies eerder voor een extra hydraterende, zeepvrije gel of crème die de huid reinigt, de huidbarrière beschermt en het jeukende of trekkende gevoel aanzienlijk vermindert.

5 – GEBRUIK JE VINGERTOPPEN

Washandjes kunnen de huid irriteren en ook microben met zich meebrengen. Voor een mildere reiniging, laat je het reinigingsproduct met je vingertoppen op de huid van je baby schuimen om zo weinig mogelijk wrijving te veroorzaken vooraleer grondig te spoelen

6 – PAS EXTRA OP BIJ HET AFDROGEN

Probeer wrijven te vermijden bij het afdrogen.  Dep eerst de meest geïrriteerde zones af met een propere handdoek of papieren doekjes.  Zorg ervoor geen natte zones te laten. Dat zou de opperhuid ook kunnen verzwakken.

7 – EEN BALSEM OM JEUK TE VOORKOMEN

Hydrateer met een lipidenherstellende balsem wanneer de huid nog vochtig is om de efficiëntie te optimaliseren. Masseer de balsem zachtjes in op de geïrriteerde zones.Goed om te weten: wat met zwemmen?

Zwemmen in zwembaden of de zee wordt personen met een atopische huid niet afgeraden, op voorwaarde dat ze zich overvloedig afspoelen zodra ze uit het water komen.  Denk er ook aan om de huid te verzachten en te rehydrateren met een verstuiving van Thermaal water van La Roche-Posay.

Aanbevolen producten

Alle producten bekijken