336093361033606

achter
onze producten

Heb je je ooit afgevraagd hoe producten worden gemaakt en getest?
Wat is de bron van onze ingrediënten?
Zijn onze producten ook geschikt voor baby's?
Welke methode hebben we ontwikkeld als een alternatief voor dierproeven?
Wat betekent "100% allergie getest"?Bij La Roche-Posay zijn we toegewijd om zeer efficiënte en veilige producten te ontwikkelen die zelfs geschikt zijn voor de meest gevoelige huid.

Ontdek hieronder onze strenge testprotocollen, samenwerkingen met medische experts en strenge selectie van ingrediënten.

  • Ingrediënten
  • Tests
  • Verpakkingen
V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_MAIN_01 (bzllyOW_wrM)

Hoe kan je er zeker van zijn dat huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor jouw huid?

Bij huidverzorging is het belangrijk dat je kiest voor een merk dat je vertrouwen waard is.

Bij La Roche-Posay zien wij het als onze missie om producten te ontwikkelen die  geschikt zijn voor zelfs  zeer gevoelige en kwetsbare huidtypes. Lees verder en kom te weten hoe wij de veiligheid van onze producten testen.

Laboratoriumtests op gereconstrueerde huid

V_ARTICLE_SAFETY_MAG_BANNER_GALLERY_FULL_01

Wij testen onze producten uitvoerig voor ze op de markt komen. Onze Research & Innovation teams hebben daartoe een baanbrekende methode ontwikkeld als alternief voor dierproeven. Hoe gaat dat in zijn werk? We gebruiken EpiSkin*, dat is een bepaald type gereconstrueerde huid. Pas als we tevreden zijn over de testresultaten op EpiSkin* gaan we over tot testen met mensen. Dit is niet alleen een innoverende technologie waarmee ongelooflijk nauwkeurig kan worden getest - en een perfect alternatief voor dierenproeven - maar het stelt ons ook in staat om al in de eerste testfasen irriterende bestanddelen te bannen.

Klinische tests op de meest kwetsbare huidtypes

Daarna volgen een aantal klinische testen op mensen uit de doelgroep van het product, uitgevoerd onder dermatologisch toezicht. Als specialist inzake gevoelige huid neemt La Roche-Posay de claim "getest op gevoelige huid" bijzonder ernstig. Wij organiseren volwaardige klinische tests waarbij alle deelnemers een gevoelige huid, huid met neiging tot atopie of huid met neiging tot allergie heeft, in lijn met het geteste product. We doen ook studies om de tolerantie te garanderen op de meest kwetsbare huid en op patiënten die kankerbehandelingen ondergaan, om optimaal huidcomfort en optimale tolerantie te kunnen bieden.

Wil je meer te weten komen over allergieën, lees dan Wat is allergie en wat betekent het voor mijn huid?

De regel van La Roche-Posay: getest op allergieën

Wij testen elke formule heel zorgvuldig voor ze op de markt komt. Sommige van onze producten werden al meer dan 10.000 keer aangebracht voor ze in uw badkamer terechtkomen! Als zelfs maar één deelnemer een allergische reactie vertoont tijdens het testen, doen we een grondige analyse en keren we terug naar het laboratorium om eventueel de formule te herzien.

Heb jij symptomen van een huid met neiging tot allergie, dan kan deze informatie wellicht nuttig voor je zijn:

Permanente controles, ook als het product al in de rekken ligt

We hebben een cosmeticabewakingsprogramma waarbij we systematisch al onze producten ook na de marktlancering opvolgen om de bevestiging te krijgen dat ze uitstekend worden verdragen. Dit houdt in dat alle meldingen van ongewenste effecten door consumenten en/of artsen worden geregistreerd en grondig onderzocht. We doen onze uiterste best om elk geval op te lossen en indien nodig maatregelen te nemen met betrekking tot het product en de ingrediënten ervan. Sommige van onze producten gaan nu al meer dan 20 jaar mee en maken het leven van mensen nog elke dag beter.

Wil je kennismaken met de mensen die dagelijks instaan voor de veiligheid van onze producten, klik dan hier.

* EpiSkin bestaat uit kleine rondjes synthetisch aangemaakte menselijk huid. Daartoe worden menselijke huidcellen (keratinocyten) in kweek gebracht in petrischaaltjes. EpiSkin is een structuur waarop cosmetica kunnen worden uitgetest en waardoor we een alternatief hebben voor dierproeven, die al jaren verboden zijn in Europa.
** Het product wordt aangebracht onder een occlusieve (lucht- en waterdichte) patch. Eens de patch weer is verwijderd, wordt de huid door een dermatoloog onderzocht. Dit proces wordt verscheidene keren herhaald. De huid wordt dan 2 weken gerust gelaten en daarna wordt weer een patch test gedaan om na te gaan of er uitgestelde huidreacties optreden. Ook nu weer wordt de huid door een dermatoloog onderzocht na 30 minuten, 24 uur en 48 uur. Op die manier krijgen we de zekerheid dat de proefpersoon geen allergie voor het product heeft ontwikkeld.

Deel dit

sluiten