0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_ECZEMA | |

PARENTS' CORNER

Atopie

Hoe de huid met neiging tot atopie behandelen?

Atopie

Hoe je atopisch kind aanzetten om als een volwassene met eczeem om te gaan?

Img_Hoe je atopisch kind aanzetten om als een volwassene met eczeem om te gaan?

1 - Help je kind om zijn/haar aandoening te begrijpen

Het is belangrijk om niet te overdrijven over de situatie, vooral wanneer het gaat om atopische kinderen. Ze zijn zich er meestal wel van bewust dat ze eczeem hebben, maar kunnen het niet uitleggen. Daarom kunnen ze met heel veel vragen zitten. Waar komt de aandoening vandaan, is ze besmettelijk en zal ze ooit genezen? Het is voor hen ook moeilijk om de voordelen op middellange termijn van een goede behandeling te begrijpen en zien hoe hun toestand evolueert.

2- Moedig hen aan om de behandeling zelf aan te brengen


Vanaf de leeftijd van 3 of 4 kunnen ze dat! De neiging om kinderen over te beschermen is natuurlijk. Toch zijn zelfs erg jonge kinderen in staat om verantwoordelijkheid op te nemen. Zo zullen hun gewoontes en de perceptie van de aandoening veranderen. Door de 'smeerroutine' eerst op een speelse manier aan te brengen, zullen kinderen het snel alleen kunnen doen thuis, bij hun grootouders of op vakantie. Er bestaan nieuwe aanvullende producten zoals sticks, crèmes en oliën. De opstoten zullen minder ernstig en minder vaak voorkomen, zodat ze weer zorgeloos door het leven kunnen. De routine zal uiteindelijk instinctief worden en ouders zullen er niet op moeten aandringen.

Kinderen vanaf 7 jaar oud kunnen hun eigen eczeem evalueren en de ontwikkeling van hun toestand van week tot week in het oog houden. Door deze tool te gebruiken: http://www.poscorad.com, ontwikkeld door de European Task Force on Atopic Dermatitis, kan de patiënt de ernst van de letsels, symptomen, jeuk en slaapstoornissen evalueren. 

Aanbevolen producten

Alle producten bekijken