Achtergrondinformatie

Hoe uw gezicht reinigen als u een droge huid heeft?

Img_Hoe uw gezicht reinigen als u een droge huid heeft?

Een goede gezichtsreiniging is belangrijk, zeker wanneer u last heeft van een droge gezichtshuid. Volg de onderstaande 3 eenvoudige stappen voor een goede en huidvriendelijke gezichtsreiniging.

Gezichtsreinging - stap 1

Eerste reiniging gezichtshuid

 • Waarom?
  Gedurende de dag verzamelen zich vele soorten onzuiverheden op de huid van het gezicht. Niet alleen make-up, maar ook stofdeeltjes uit de lucht zoals roetdeeltjes. Gezichtsreiniging begint daarom bij de eerste reinging van de gezichtshuid. Dit verwijderd de meeste vervuilende stoffen en onzuiverheden van de huid om irritatie te voorkomen.
 • Hoe?
  Masseer een gezichtsmelk of gezichtsreiniger langdurig in op de gezichtshuid. Het inmasseren kunt u met uw vingers doen. Dit heeft een dubbele werking: het reinigingsproduct verwijderd de onzuiverheden en de massage bevorderd de bloedcirculatie van de huid.

Context

Wassen van de gezichtshuid

 • Waarom?
  Voor het wassen van droge tot zeer droge gezichtshuid wordt het vaak afgeraden om water te gebruiken. Desontdanks helpt dit om de gezichtshuid na de reiniging van de laatste onzuiverheden te ontdoen. Wanneer het water te veel kalk bevat kunt u beter een micellaire gel of micellair water gebruiken.
 • Hoe?
  Was de huid voorzichtig met een blokje zeepvrije zeep of een gel die speciaal ontwikkeld is voor de droge gezichtshuid. Spoel de huid vervolgens goed af en dep de huid droog met een schone doek. Wrijf de huid absoluut niet droog, dit kan de huid extra irriteren. Breng vervolgens de micellaire gel / water met de vingertoppen aan op het hele gezicht. Wrijf dit vervolgens af met wattenschijfjes. Herhaal dit totdat de gezichtshuid helemaal zuiver is.

Gezichtsreinging - stap 3

Aanbrengen van lotion

 • Waarom?
  De laatste stap van de gezichtsreinging is het het aanbrengen van een beschermende lotion. De lotion is bedoeld om kalk in het water te bestrijden zodat de huid niet gaat trekken. Bovendien maakt de gezichtslotion de huid gezonder en strakker.
 • Hoe?
  Zorg eerst voor een niet-adstingerende lotion. Dit betekend dat de gezichtslotion geen bijtende of trekkende stoffen bevat die de aanmaak van vochtafscheiding van de huid tegen gaat. Breng de lotion aan op het hele gezicht met behulp van wattenschrijfjes, zonder te wrijven. De gezichtslotion moet beperkt blijven tot 1 keer per dag, bij voorkeur s'avonds. s'Nachts herstelt de hydrolipidenfilm van de huid zich immers. Dit is de beschermende laag van de huid. Door de lotion s'avonds aan te brengen helpt u dit herstel een handje.
Ziezo! Na het uitvoeren van deze 3 stapppen is uw gezicht optimaal gereinigd en optimaal voorbereid op de verzorging

Aanbevolen voor u

See all articles

La Roche-Posay beveelt aan

Bekijk alle producten