Gebruikerservaringen

« Eindelijk ben ik van die jeuk af ! »

Img_« Eindelijk ben ik van die jeuk af ! »

Na een zonnige vakantie aan het zwembad, begon de hoofdhuid van Christine opeens te jeuken en te trekken. De irritatie bleef aanhouden, tot ze een afspraak maakte met een dermatoloog. Vandaag is die gelukkig verdwenen, dankzij een aangepaste behandeling.

Puistjes door puberteit

Christine, wanneer is die jeuk bij jou begonnen?

Ongeveer een jaar geleden, toen we terugkeerden uit vakantie. Ik had samen met mijn man en mijn twee dochtertjes 3 weken in het zuiden van Frankrijk doorgebracht. We hadden er een vakantiehuis met een zwembad gehuurd. Ik had er mijn tijd doorgebracht met zonnen en zwemmen zonder er echt aan te denken mijn haar te beschermen. Mijn huid heb ik wel beschermd tegen de zon, maar mijn haar niet. En ik waste bovendien ook heel vaak mijn haar. Dat was nodig om het chloor er uit te verwijderen. Maar ik heb producten gebruikt die te agressief waren voor mijn hoofdhuid, wat er ook geen goed aan heeft gedaan.

Symptomen

Had je behalve jeuk ook last van een trekkend gevoel en schilfertjes?

Ja, mijn hoofdhuid jeukte voortdurend en als ik mij durfde te krabben, vielen er tientallen schilfertjes op mijn schouders. Als ik probeerde mijn hoofd te masseren om mijn hoofdhuid tot rust te brengen, voelden mijn haarwortels pijnlijk aan. En daarna ging mijn hoofdhuid nog dubbel zo erg jeuken. Mijn hoofdhuid was enorm geïrriteerd, droog en gevoelig.

De oplossing

Wat heb je toen gedaan?

Eerst heb ik nog wat afgewacht, maar uiteindelijk heb ik een afspraak gemaakt bij een dermatoloog om te vragen hoe ik mijn hoofdhuid moest verzorgen. En sindsdien gebruik ik alleen nog zachte shampoos voor de gevoelige hoofdhuid, met een fysiologische ph. Dat is echt een wereld van verschil. Ik zorg ook verder voor mezelf in het algemeen: wat betreft sport, goede, evenwichtige maaltijden en niet teveel stress! Resultaat: de jeuk is eindelijk opgehouden! En het trekkende gevoel en de schilfertjes zijn ook verdwenen.

Aanbevolen voor u

See all articles