Achtergrondinformatie

De chronisch geïrriteerde huid: een aangeboren broosheid

Img_De chronisch geïrriteerde huid: een aangeboren broosheid

Kloven, uitslag, afschilfering en trekken van de huid: bij een broze huid kunnen huidirritaties blijven terugkomen. Deze chronische letsels zorgen voor onbehagen en complexen over het uiterlijk. Dit kan alleen worden opgelost met een specifiek verzorgingsproduct.

Symptomen

Kloven, irritatie, uitslag: als ze blijven aanhouden

Nagenoeg 20% van de bevolking heeft chronisch last van een geïrriteerde huid. Het kan hierbij gaan om de volgende letsels:

  • kloven. Meestal komen die voor op huidzones die blootstaan aan de kou zoals de lippen en de handen, of zones die onderhevig zijn aan wrijving.
  • geïrriteerde uitslag. Droge en ruwe huidplekken op de wangen, rond de mond en op de armen, vooral bij kinderen.
  • mondhoekkloven, kleine letseltjes aan de mondhoeken.

Oorzaken

De oorzaak van het probleem: een aangeboren broosheid van de huid

Als de huidirritatie blijft terugkomen, kan het probleem te maken hebben met een  aangeboren broosheid van de huid. De huid is dus van nature gevoeliger voor externe agressies en herhaalde wrijvingen. Wind en kou bijvoorbeeld, kunnen de irritatie erger maken.

Behandelingen

Goede dagelijkse gewoonten

Voor een goede heling kunt u beter niets aan het toeval over laten. Door enkele dagelijkse gewoonten aan te nemen is het mogelijk de huid sneller te doen genezen en irritatie te kalmeren. Dit moet u doen:

  • eerst en vooral de geïrriteerde of beschadigde zones reinigen met thermaal bronwater
  • indien nodig een beschermend verband aanbrengen
  • 2 tot 3 maal per dag een aangepast verzorgingsproduct aanbrengen om de huid te beschermen en sneller te doen herstellen
  • vergeet ook niet om, als eenmaal de wond geheeld is, een beschermend zonneproduct aan te brengen om lelijke pigmentatie te vermijden.
  • kies voor aangepaste make-up wanneer de wond is hersteld.
Als de symptomen aanhouden, raadpleeg dan uw dermatoloog.

Aanbevolen voor u

See all articles