Gebruikerservaringen

« We hebben kunnen afrekenen met de puistjes (inflammatoire acne) van mijn dochter »

Img_« We hebben kunnen afrekenen met de puistjes (inflammatoire acne) van mijn dochter »

Laure had al enkele maanden last van puistjes. Met de hulp van haar dermatoloog is ze er echter in geslaagd weer een zuivere huid te krijgen en haar acneprobleem onder controle te krijgen. Haar moeder Chantal vertelt hoe dat in zijn werk is gegaan.

Puistjes door puberteit

Chantal, hoe is die acne bij jouw dochter begonnen?

Mijn dochter Laure begon wat acne te krijgen toen ze zo'n 14 jaar was. Ze kreeg puistjes in volle puberteit!

Symptomen

Hoe kwam die acne tot uiting?

In het begin had ze alleen maar wat kleine puistjes en lichte onzuiverheden in haar gezicht, maar al snel begon het probleem te verergeren. De zwarte puntjes en rode puistjes begonnen ook op haar rug en decolleté te verschijnen. Tijdens de zomervakantie verdwenen de puistjes opeens. Ze was in de wolken! Jammer genoeg stak het probleem enkele weken na het begin van het schooljaar opnieuw de kop op.

De oplossing

En wat heb je toen gedaan om de puistjes aan te pakken?

Om een oplossing te vinden voor haar acne, hebben we een afspraak gemaakt bij een dermatoloog. Die heeft ons uitgelegd dat de zon acne op termijn nog sterker in de hand werkt. Laure is daardoor gestopt met haar puistjes te laten uitdrogen door de zon. De dermatoloog heeft Laure ook geleerd hoe ze haar huid dagelijks moest verzorgen. Reinigingsproducten, een speciale crème voor de vette huid, niet-comedogene make-up: ze kreeg een hele nieuwe routine aangeleerd. Hij heeft haar ook een verzorgingsproduct voorgeschreven om aan te brengen op de huidzones met acne. Dankzij al die maatregelen is de acne bij mijn dochter maand na maand afgenomen. En na een jaar waren de puistjes helemaal verdwenen. We hebben eindelijk af kunnen rekenen met haar inflammatoire acne! Laure won ook haar zelfvertrouwen terug, dat door die acne een flinke deuk had gekregen. Wat geniet ik ervan om haar weer te zien lachen en 's morgens voor de spiegel te zien staan om zich mooi te maken!

Aanbevolen voor u

See all articles