0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Terug naar www.laroche-posay.be/nl
Save your skin

Ken de schadelijke effecten van de zon

Het effect van de zon op ons lichaam hangt af van allerlei factoren zoals leeftijd, huidgevoeligheid, omgeving en omstandigheden van de blootstelling.
Te veel zon heeft tal van gevolgen op zowel korte als lange termijn, van oppervlakkige verbranding tot huidkanker.

Img_Ken de schadelijke effecten van de zon

Het effect van de zon op ons lichaam hangt af van allerlei factoren zoals leeftijd, huidgevoeligheid, omgeving en omstandigheden van de blootstelling.

Te veel zon heeft tal van gevolgen op zowel korte als lange termijn, van oppervlakkige verbranding tot huidkanker.

Aanhoudend ongemak

Zonnen kan deugd doen. Maar als je niet oplet, kunnen de gevolgen heel wat minder plezierig zijn.

  • Zonnebrand of zonne-erytheem is het meest voorkomende teken van overmatige blootstelling aan UVB-stralen.
  • Sommige huidaandoeningen zoals atopie of rosacea maken de huid bijzonder gevoelig voor klimaatschommelingen en in het bijzonder voor de zon, die onaangename reacties kan uitlokken.
  • Hoewel de zon in eerste instantie voor verbetering lijkt te zorgen bij acne, is dit effect slechts van korte duur: door blootstelling aan UV-straling gaat de bovenste huidlaag verdikken. Let op voor een "rebound-effect" dat na de zomer voor een opstoot van puistjes zorgt.
  • Een fotodermatose treedt op na blootstelling aan de zon en is het gevolg van een abnormaal hoge gevoeligheid voor UV-straling. De bekendste vorm is zonneallergie of polymorfe lichteruptie, waarbij kleine rode bobbeltjes verschijnen op de borststreek, schouders, armen en benen.

Wat zijn de gevolgen van onbeschermde blootstelling aan de zon?

Bescherming begint van in de kindertijd

Al op jonge leeftijd heeft blootstelling aan de zon een sterke impact. De kinderhuid is dunner dan die van volwassenen en is niet gewend aan de zon. Extra voorzichtigheid is dan ook geboden.

Iedereen wordt geboren met een bepaalde mate aan weerstand tegen de zon, die de huid helpt beschermen tegen een bepaalde hoeveelheid UV-straling. Als die weerstand uitgeput is, kan het lichaam de schade door de zon niet langer herstellen. Hoe vroeger een kind aan de zon wordt blootgesteld, hoe sneller zijn zonneweerstand uitgeput raakt. De enige manier om die reserve intact te houden, is van jongs af aan zorgen voor efficiënte bescherming.

Informatie over de beste bescherming

Het dermatologisch laboratorium La Roche-Posay engageert zich in de strijd tegen huidkanker en heeft een voorlichtingstool rond preventie ontwikkeld die voor iedereen toegankelijk is.
De interactieve website Myskincheck.org zet mensen aan tot zelfonderzoek om verdachte leasies in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Als je een recente verandering vaststelt of twijfelt, raadpleeg dan zo snel mogelijk een dermatoloog. Denk erom dat Myskincheck.org niet de plaats kan innemen van een dermatoloog, de enige persoon die in staat is een diagnose te stellen bij verdachte letsels en te beslissen of een behandeling nodig is.

DE BESTE BESCHERMING TEGEN DE ZON VOOR MIJ

Ons 3-stappenplan om jezelf te beschermen tegen kanker