Gebruikerservaringen

"Mijn kinderen kunnen in de zon spelen zonder dat ik me zorgen hoef te maken!"

Img_"Mijn kinderen kunnen in de zon spelen zonder dat ik me zorgen hoef te maken!"

Marie-Christine heeft twee kinderen van 3 en 5 jaar. Ondanks hun gevoelige huid genieten Simon en Jonathan zorgeloos van de zon en kunnen ze veilig spelen aan zee. Dit dankzij de goede zorgen van hun mama. Zij vertelt.

Puistjes door puberteit

Marie-Christine, hoe sta jij tegenover de zon?

Ik heb het geluk vlakbij de zee te wonen. Voor mij is de zon altijd een bron van gezondheid en welzijn geweest… Ook na de geboorte van mijn kinderen zag ik niet in waarom ik mijn gewoonten zou moeten veranderen. Ik nam hen al van jongsaf aan mee naar het strand. Maar omdat ze een gevoelige huid hebben, heb ik er altijd heel goed op toegezien dat ze niet kunnen verbranden.

Symptomen

Wat doe je dan om hen te beschermen?

Ik schaf de juiste zonnecrèmes aan en gebruik verder gewoon mijn gezond verstand. Dus tijdens de warmste uren blijven we uit de zon. Verder maak ik ook vaak hun hoofd nat en laat ik hen een katoenen T-shirt en hoedje dragen. En uiteraard  smeer ik hen in met zonnecrème, 1 of 2 keer per uur. Maar het werd wat moeilijker toen ze aan het water begonnen spelen. Omdat ze allebei graag in het water gaan, bleef ik hen maar voortdurend opnieuw inwrijven, wat op de duur wel een heel corvee werd.

De oplossing

Ben je dat dan blijven doen?

Nee. Ik moest immers zowat om de twee dagen een nieuwe tube crème kopen! Daarom heb ik toen gekozen voor een waterproof zonnemelk. Sindsdien kunnen Simon en Jonathan lekker in zee ploeteren zonder dat ik hen voortdurend achterna moet lopen met zonnecrème… Ze kunnen nu dus in de zon spelen zonder dat ik me zorgen hoef te maken!

Aanbevolen voor u

See all articles