0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

No More display

Terug naar www.laroche-posay.be/nl
Save your skin

Het ecologisch engagement van La Roche-Posay

Veilige zonnebescherming ontwikkelen, zonder enig compromis inzake milieu-impact, kan dat? Ja! 
De formules van Anthelios maximaliseren de effectiviteit van de bescherming van de zon en minimaliseren tegelijkertijd de effecten op het milieu

Img_Het ecologisch engagement van La Roche-Posay

La Roche-Posay. Dermatologische efficiëntie. Ecologisch engagement.

La Roche-Posay is een dermatologisch merk met een duidelijke missie: het promoten en beschermen van de volksgezondheid. 
Om dit te bereiken ontwikkelt het producten die zorgen voor een maximale zonbescherming die zelfs geschikt is voor de meest gevoelige en kwetsbare huid.

Maar hiernaast heeft La Roche-Posay een tweede overkoepelende missie: milieu verantwoordelijkheid.
Bij elke stap in een verdere ontwikkeling, houdt La Roche-Posay rekening met de mogelijke impact op het milieu, waarbij de potentiële effecten van elk ingrediënt nauwkeurig worden onderzocht. 

Naast het testen van deze mogelijke effecten werkt La Roche-Posay ook richting ambitieuze lange termijn milieu- en maatschappelijke doelstellingen en deze worden beschouwd als onderdeel van het "Sharing Beauty With All (SBWA) program".


Formuleren van een veilige zonbescherming

Zonnefilters zijn bijzonder complexe ingrediënten en niet alle zonnebescherming is gelijk. La Roche-Posay streeft ernaar om de meest doeltreffende breedspectrum bescherming te bieden, ook voor de allergevoeligste huid, van baby's tot senioren. De laboratoria van La Roche-Posay ontwikkelen fotostabiele formules met de hoogste SPF en UVA-PF (eenheden van UVB- en UVA-bescherming) door een zorgvuldig uitgekiende mix van filters om brede bescherming te bieden tegen UVB, UVA en lang UVA.

Zonder enig compromis inzake milieu-impact.

Als lid van het SBWA-programma garandeert La Roche-Posay dat 100% van de grondstoffen voor zijn formules nauwgezet worden getest op milieu-impact, aan de hand van 4 criteria:

  • Biologische afbreekbaarheid
  • Impact op in het water levende organismen
  • Hernieuwbaarheid
  • Gebruik van groene chemie voor de verwerking

Welke normen hanteert La Roche-Posay voor zijn zonneproducten?

La Roche-Posay stelt uiterst hoge eisen aan elk nieuw product dat het ontwikkelt: maximale doeltreffendheid, tolerantie en cosmetische kwaliteiten, met een minimaal effect op het milieu. Het merk werkt samen met een gespecialiseerd ecotoxicologisch laboratorium om de milieu-impact van zijn producten te beoordelen. Deze aanpak maakt het mogelijk om innoverende methoden te ontwikkelen voor het evalueren van onze ingrediënten en hun impact op mariene ecosystemen.

Zijn jullie filters Mexoryl SX en XL veilig voor het milieu?

Het milieu effect van beide filters is getest en ligt ver boven wat wettelijk vereist is.  
Ecotoxicologische experimenten hebben aangetoond dat zelfs de concentratie van deze twee filters in het zeewater geen verblekingseffect heeft op het koraal.

Bescherming van de huid, respect voor het milieu

Na grondig onderzoek van elke grondstof en het milieu-profiel ervan, creëert La Roche-Posay intelligente formules die klinisch bewezen efficiëntie paren aan een zo gering mogelijke milieu-impact. De producten voelen zo goed aan op de huid dat het hele gezin ertoe wordt aangezet zonnebescherming aan te brengen én opnieuw aan te brengen. Het gamma Anthelios wordt aanbevolen door dermatologen overal ter wereld omdat het bescherming biedt voor zelfs de meest kwetsbare huid, met veilige formules die bewijzen dat zonplezier hand in hand kan gaan met optimale bescherming.

DE BESTE BESCHERMING TEGEN DE ZON VOOR MIJ

Ons 3-stappenplan om jezelf te beschermen tegen kanker