de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature:
Een babyhuid functioneert anders dan die van een volwassene

De droge huid van je baby verzorgen - een belangrijke stap

Img_De droge huid van je baby verzorgen - een belangrijke stap

Een goed gehydrateerde huid is zachter en beter beschermd tegen externe agressies. Dat geldt ook voor de huid van je baby. Om die te beschermen tegen agressieve invloeden is het belangrijk om de juiste verzorgingsroutine te combineren met het juiste babyverzorgingsproduct

Huid die van nature minder gehydrateerd is

Hoewel een babyhuid precies dezelfde structuur heeft als de huid van een volwassene, heeft een babyhuid behoefte aan extra zorg omdat ze nog niet volledig ontwikkeld is. Zo werken de zweetklieren nog niet volledig tot zowat de leeftijd van 10 jaar, wat kan leiden tot onvoldoende hydratatie, een droge huid, grotere kwetsbaarheid voor externe agressies en gevoeligheid voor irriterende factoren.

De huid van je baby is extra kwetsbaar door de vele badjes en de herhaaldelijke luierwissels, waardoor de huid makkelijker gedehydrateerd, geïrriteerd en droog wordt. Al die factoren beschadigen de huidbarrière.

Om je baby een comfortabel gevoel te geven en zijn huid te beschermen tegen externe agressies is het belangrijk zijn gezichtje en lijfje elke dag te hydrateren met een geschikt babyverzoringsproduct dat tegelijk efficiënt en zacht is.

LIPIKAR producten: hydratatie op maat gemaakt voor kinderen en babies

La Roche-Posay, de specialist van de gevoelige huid, heeft het LIPIKAR gamma ontwikkeld, afgestemd op de specifieke hydratatiebehoeften van baby's:

  • 1Lipikar Syndet AP+ Om de babyhuid perfect te reinigen zonder de beschermende huidbarrière aan te tasten, gebruik je LIPIKAR Syndet AP+,
    een zeer milde, zeepvrije gel die de broze, gevoelige babyhuid respecteert.

Aanbevelingen

Een nootje gel in de handpalm doen. Op een vooraf bevochtigde babyhuid aanbrengen. Lichtjes inmasseren. Daarna afspoelen.  . .

  • 2LIPIKAR Balsem AP+M is speciaal ontwikkeld voor de zeer droge huid met neiging tot eczeem. Een huid met eczeem is zeer droog, vertoont rode vlekken en kan intens jeuken. Een toestand die de levenskwaliteit van je baby sterk aantast.  LIPIKAR Balsem AP+M voedt, kalmeert en herstelt de huidbarrière. Deze balsem helpt opstoten van droge huid verminderen en herstelt het comfort en het welzijn.

Aanbevelingen

Breng  LIPIKAR Balsem AP+Melke ochtend en avond aan na het baden of wassen van je baby, om de opname van actieve bestanddelen te bevorderen.

..