Gebruikerservaringen

« Dankzij corrigerende make-up voel ik mij weer beter in mijn vel »

Img_« Dankzij corrigerende make-up voel ik mij weer beter in mijn vel »

Sommige huidreacties, zeker als ze wat ernstiger zijn, worden door vrouwen echt als een handicap ervaren. Camouflerende make-up, en meer bepaald corrigerende foundation, blijft één van de beste oplossingen om minder geconfronteerd te worden met de zichtbare effecten ervan. Een voorbeeld is het geval van Céline.

Puistjes door puberteit

Céline, hoe kan je jouw huid omschrijven?

Jammer genoeg heb ik al van in mijn puberteit een uiterst gevoelige huid. Destijds heb ik lange tijd ernstige acne gehad die zich moeilijk liet behandelen. Ik heb er trouwens nog enkele sporen aan overgehouden, waaronder drie-vier littekens.

Symptomen

En hoe is je huid nu, op volwassen leeftijd?

Naarmate ik ouder werd, is mijn huid steeds reactiever geworden en zijn er andere problemen opgedoken, zoals permanente rode sporen. In het begin dacht ik dat mijn huid reageerde op kou en vocht, maar in feite gaat het om couperose. Dat ziet er echt heel lelijk uit: allemaal kleine rode "draadjes" op mijn wangen en neusvleugels.

De oplossing

Hoe ben je er dan in geslaagd je complexen daarover te boven te komen?

Een vriendin van mij, die af en toe peelings en andere esthetische behandelingen laat doen, raadde me dekkende make-up aan om die huidfouten doeltreffend te verbergen. Want die rode sporen op mijn gezicht maakten me echt verlegen telkens als ik nieuwe mensen leerde kennen. Ik was in eerste instantie verrast door de ultralichte textuur van die producten, en daarna ook door het resultaat. Je kan er echt alle onvolkomenheden mee wegwerken, zowel kleine tijdelijke huidprobleempjes als permanente sporen. Het resultaat is heel natuurlijk, zonder "opgemaakt" effect en mijn teint oogt fris, mat en gelijkmatig. Ik ga nooit meer de deur uit zonder een laagje corrigerende foundation!

Aanbevolen voor u

See all articles