3 vragen aan een expert

Bij een gevoelige huid moet make-up tegelijk corrigerend werken en zich makkelijk laten aanbrengen

Img_Bij een gevoelige huid moet make-up tegelijk corrigerend werken en zich makkelijk laten aanbrengen

Een gevoelige huid raakt vaak bij het minste contact geïrriteerd en heeft soms last van aanhoudende roodheid. Deze huid opmaken vergt een zachte aanpak maar ook producten die voldoende dekken om efficiënt te zijn. Wat zijn de mogelijkheden? Het advies van een dermatoloog.

Welke adviezen kunt u geven voor het opmaken van een gevoelige huid?

Bij een huid die gemakkelijk sporen van overgevoelig vertoont moet in de eerste plaats irritatie worden vermeden.

Het reinigen moet dus in alle zachtheid gebeuren. Voor de hydratatie moeten speciale producten voor de gevoelige huid worden gebruikt. Make-up moet tegelijk corrigerend werken en zich makkelijk laten aanbrengen. Daarom vermeng ik het make-upproduct met een hydraterende crème om een dekkende maar toch soepele textuur te krijgen.

Bestaan er specifieke make-upproducten voor een gevoelige huid?

Er zijn niet echt aparte make-upproducten voor een gevoelige huid,

maar bij een dergelijke reactieve huid is het van belang om producten te adviseren die geen risico's inhouden. Persoonlijk adviseer ik corrigerende foundations, die dus ontwikkeld zijn voor een pathologische huid. Dit om het gevaar voor irritatie of sensibilisering zo miniem mogelijk te houden. Ik raad ook aan om ze te verdunnen met een hydraterende crème.

Is er een specifieke techniek om make-up aan te brengen?

Inderdaad, bij een gevoelige huid moet elke wrijving worden vermeden, want die kan irritatie of roodheid geven.

Nadat de huid is gehydrateerd wordt het make-upproduct, eventueel verdund, ofwel zachtjes met een sponsje aangebracht, ofwel met de vingers ingetokkeld. Daarna gebruik ik een dikke kwast waarmee ik de huid zachtjes dep om de make-up goed te doen houden en te laten vervagen aan de randen.

Aanbevolen voor u

See all articles