Achtergrondinformatie

Corrigerende make-up

Img_Corrigerende make-up

Sommige huidfoutjes worden door vrouwen als een echte esthetische handicap gezien. Vandaag de dag kunnen dermatologen een oplossing aanreiken om die onvolkomenheden weg te werken: corrigerende make-up voor de teint.

Symptomen

Een toegenomen behoefte aan dekkende foundation met hoge tolerantie

Vrouwen kunnen op elke leeftijd geconfronteerd worden met blijvende huidonregelmatigheden of een tijdelijk gesensibiliseerde huid. Die onregelmatigheden kunnen van uiteenlopende aard zijn: van kleine foutjes zoals acnelittekens of donkere kringen onder de ogen, tot zwaarder ontsierende verschijnselen zoals angioom of vitiligo. In dergelijke ernstige gevallen dient een dermatoloog te worden geraadpleegd. Die zal de aandoening behandelen en een dekkende make-up met hoge tolerantie adviseren.

Oorzaken

Specifiek geval: na een esthetische ingreep

Nu medische esthetische ingrepen steeds couranter worden, hebben vrouwen nood aan veilige en efficiënte producten. Gedurende enkele dagen of enkele weken, afhankelijk van het soort ingreep, willen ze roodheid ten gevolge van laserbehandelingen of injecties met fillers doeltreffend kunnen camoufleren. Dekkende make-up blijft hiervoor de beste oplossing. Naast camoufleren, moet die ook beantwoorden aan criteria voor hoge tolerantie en mag hij de werking van de post-interventie verzorging niet belemmeren.

Behandelingen

Eenvoudige make-uptrucjes om het zelfvertrouwen te herstellen

De concentratie aan pigmenten ligt bij dekkende foundations meestal tussen de 25 en 30 %, wat heel wat hoger is dan bij een gewone foundation. Dit type make-up is dekkender en betrouwbaarder, waardoor alle huidfoutjes doeltreffend en langdurig kunnen worden weggewerkt. Bovendien zijn er diverse kleuren beschikbaar om allerlei soorten onvolkomenheden optimaal te camoufleren: bijvoorbeeld geel om blauwachtige onvolkomenheden (bijvoorbeeld kringen onder de ogen…) en groen om rode vlekken te neutraliseren. En dit zonder maskereffect: de formules van deze foundation bevatten daartoe specifieke gezuiverde pigmenten. Er zijn zowel vloeibare als compacte texturen, maar ze zijn altijd ultra-fijn, soepel en licht. Ze verstikken de huid niet, laten zich onberispelijk uitstrijken en zijn moduleerbaar om onvolkomenheden op een volkomen natuurlijke manier weg te werken.

Aanbevolen voor u

See all articles