3 vragen aan een expert

Donkere kringen of huidvlekken? Zo camoufleert u ze!

Img_Donkere kringen of huidvlekken? Zo camoufleert u ze!

Donkere kringen onder de ogen kunnen toe te schrijven zijn aan een toegenomen pigmentatie (bruin uitzicht) of aan het onderliggend vaatnetwerk (blauwig uitzicht). Ze doen het gezicht vermoeid ogen en worden vaak als erg ontsierend ervaren. Wat kan men doen om ze te corrigeren? Het advies van een dermatoloog.

1. Wat zijn de make-upprincipes bij donkere kringen?

We werken hier dicht bij het oog, dus is er meer gevaar voor irritatie of allergie.

Hier moet men rekening mee houden bij de keuze van make-up en producten om de make-up te verwijderen. Het uitzicht van de kringen wordt vaak geaccentueerd door een holte, die nog meer schaduw geeft. De make-up moet dus de donkere kringen corrigeren en deze zone oplichten. Dit om de blik sprekender te maken, vooral in combinatie met oogmake-up (wenkbrauwen, oogleden, wimpers).

2. Welke tips geeft u om donkere kringen te maquilleren?

Normaal gezien bevat een corrigerende foundation voldoende pigment om lichte kringen te doen verdwijnen.

Ik kies een kleur die net een tikkeltje lichter is dan de gelaatskleur om deze zone te verhelderen. Bij erg uitgesproken donkere kringen gebruik ik behalve foundation ook een gele corrector. Dit neutraliseert de pigmentatie bij een gebruinde huid, of de blauwige kleur. Bij een witte huid kies ik een lichtbeige corrector.

3. Zijn er nog andere letsels die volgens hetzelfde principe worden gecorrigeerd?

Inderdaad, om een blauwige tint te neutraliseren wordt gebruik gemaakt van de complementaire kleur van blauw, dus geel.

Neutraliseren betekent de blauwige kleur op de huid doen verdwijnen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om de huid geel te laten ogen. Behalve voor donkere kringen kan dit ook worden toegepast om blauwe plekken of ontsierende adertjes op de benen te camoufleren. Op een gebruinde huid kan geel ook worden gebruikt om de rode kleur van couperose of angioom te neutraliseren.

Aanbevolen voor u

See all articles