de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature:
Een babyhuid functioneert anders dan die van een volwassene

Babyhuid met neiging tot eczeem: ontdek een verzorgingsroutine die jullie leven zal veranderen

Img_Babyhuid met neiging tot eczeem: ontdek een verzorgingsroutine die jullie leven zal veranderen

Een baby met eczeem heeft een invloed op het hele gezin, zowel emotioneel als praktisch. Om de levenskwaliteit van de kleintjes en hun ouders te verbeteren, ontwikkelde La Roche-Posay het gamma LIPIKAR dat inspeelt op de specifieke behoeften van een huid met neiging tot atopisch eczeem.

Ondraaglijke jeuk

Atopische dermatitis (eczeem) is een huidaandoening die kan voorkomen bij kinderen vanaf 3 maanden. Baby's hebben meestal eczeem in het gezichtje, maar  eczeem kan zich ook voordoen in de huidplooien rondom de knie, polsen en ellebogen.

Een droge huid en veranderingen in de beschermende huidbarrière zijn typisch voor deze aandoening. Hierdoor kunnen allergenen makkelijker binnendringen en zorgen voor jeuk, die de levenskwaliteit van het kind aantasten: een verstoorde nachtrust, humeurigheid en voortdurend onbehagen... Hierdoor lijdt ook de rest van het gezin onder het eczeem van de baby.

Ouders voelen zich vaak machteloos tegenover deze aandoening die hun kindje zoveel onbehagen en pijn bezorgt: geplaagd door de jeuk, weent je baby veel , is hij onrustig en slaapt hij slecht.

Tips om het leven van je baby met eczeem gemakkelijker te maken

Bij het ouder worden neemt de aandoening af en in 50% van de gevallen is de eczeem tegen de leeftijd van 5 jaar volledig verdwenen. Tot die tijd is het belangrijk dat ouders weten hoe ze de symptomen van eczeem moeten aanpakken en de huid van hun baby kunnen verzorgen om opstoten van eczeem te voorkomen.

Tegen de ontsteking en jeuk, die kunnen leiden tot infecties, schrijven dermatologen en kinderartsen meestal topische corticosteroïdecrèmes voor die eenmaal per dag, bij voorkeur 's avonds, moeten worden aangebracht.

Zodra de eczeemletsels weg zijn, moet de steroïdecrème worden vervangen door een emollient (een verzachtende creme).LIPIKAR Balsem AP+M, van de Dermatologische Laboratoria La Roche-Posay, werkt in op de diverse aspecten van een eczeemhuid, om opstoten van extreem droge huid te verminderen.

  • Deze balsem kalmeert onmiddellijk de jeuk.
  • De huidbarrière wordt hersteld, dankzij de gecombineerde werking van Niacinamide en Karitéboter in een concentratie van 20%.
  • De huid wordt weer in balans gebracht en het microbioom wordt gestabilisserd.

Voor duurzame verlichting van je baby's eczeem is het het beste om één babyverzorgingsproduct te kiezen en hier bij te blijven. Het heeft geen zin allerlei verschillende producten en behandelingen te combineren. Met  LIPIKAR Balsem AP+Mheb je een product dat de primaire factoren van eczeem aanpakt.

Wees extra voorzichtig als je je baby in bad doet

Voor een optimale huidverzorging van je baby moet je daarnaast extra aandacht besteden aan het badje en aan het reinigen van de huid:

  • Gebruik een bijzonder milde, zeepvrije gel zoals  LIPIKAR Syndet , die geschikt is voor de tere huid van je baby.
  • Het badwater mag niet te warm zijn, lauw water is ideaal.
  • Als je je baby uit het badje hebt gehaald, moet je zijn huidje zorgvuldig maar zacht droogdeppen met een propere handdoek. Op die manier kunnen de ingrediënten uit de emollient of de steroïdecrème beter in de huid dringen - breng die binnen de 10 minuten na het douchen of baden van je baby aan.